25 mei 2024

De eerste bloeiende bloem in de ruimte is gekweekt – een Zinnia

zinnia

De Chinese leider Mao zei het lang geleden al: laat duizend bloemen bloeien. In het internationale ruimtestation ISS hebben ze dat nou ook gehoord, want sinds kort hebben ze daar hun eerste bloeiende bloem, eentje van het geslacht Zinnia. Het was de

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Die oranje Zinnia’s zijn dan ook ijzersterk! Ik had ze voorjaar 2015 in een plantenbak geplant en ze hebben de hele zomer en herfst gebloeid. En herfst mag je letterlijk nemen, want de laatste bloemen kwamen nog uit begin december. Normaliter halen ze de Kerst niet, maar dit jaar wel. Pas door de vorst van de afgelopen dagen hebben ze de geest gegeven. Maar de plantjes zelf lijken nog niet dood. Het zou zomaar kunnen dat ze de winter overleven.

  De keuze voor Zinnia’s was dan ook vast niet toevallig. Ik vermoed dat de biologen bij NASA wel weten dat dit taaie rakkers zijn. Komend voorjaar koop ik weer een paar van deze oranje Zinnia’s. Voor mij zijn het nu voorgoed space flowers. 🙂

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Goed getimed zo vlak voor de carnaval,
  kunnen ze de bloemetjes buiten zetten 🙂

  • Enceladus zegt

   Ik vraag me geregeld af wat jouw volgende geestige opmerking zal zijn en je weet me geregeld toch weer te verrassen! 🙂

   groet,
   Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*