21 april 2024

Na koerscorrectie heeft JUNO de planeet Jupiter in z’n vizier

JUNO

De Amerikaanse ruimtesonde JUNO heeft Jupiter, na een serie koerscorrecties, nu duidelijk in beeld. De ruimtesonde heeft op 3 februari z’n stuwraketten geactiveerd, waardoor zijn snelheid met 1,1 km/u veranderd is. Op dat moment bevond Juno zich op een afstand van 82 miljoen kilometer van z’n doelwit. Op 31 mei zal een tweede koerscorrectie plaatsvinden, waarna de ruimtesonde op 4 juli zal aankomen bij de grootste planeet in het zonnestelsel. De Juno-missie heeft zo’n 1,1 miljard dollar gekost en is gelanceerd in augustus 2011. Het is de bedoeling dat de ruimtesonde het zwaartekracht- en magnetische veld van Jupiter in kaart zal brengen, zodat wetenschappers meer zullen leren over de structuur van de planeet, evenals het

Share

Speak Your Mind

*