11 oktober 2024

Indische buschauffeur wellicht de eerste dode als gevolg van een meteoriet

Credit: NDTV.

Media in India zeggen dat afgelopen zaterdag een Indiër om het leven is gekomen, doordat hij geraakt zou zijn door een meteoriet, die neerkwam in het district Vellore bij de stad K Pantharappalli. Het zou gaan om Kamaraj, een Tamil buschauffeur van het plaatselijke Bharathidasan Engineering College. Naast het dodelijke slachtoffer zouden nog drie gewonden zijn gevallen bij de inslag van de meteoriet, waarbij een 1,2 meter diepe krater ontstond (zie afbeelding hierboven). De meteoriet kwam neer op de campus van het college. Bij de inslag was een explosie hoorbaar en volgens de berichten sloeg een ‘drone-achtig’ vliegend object in op het terrein. Van zeven bussen en enkele gebouwen sneuvelden de ruiten. Eerste Minister Jayalalithaa van het district bevestigde het bericht.

Als het juist is dat Kamaraj om het leven kwam door een meteorietinslag is hij de eerste die dit overkwam en waarvan het gedocumenteerd is. Volgens het National History Museum in London zijn er tot afgelopen weekend nooit dodelijke slachtoffers gerapporteerd door meteorieten.

There have been no recorded deaths due to a meteorite fall. A dog was, however, reputedly killed by the fall of the Nakhla martian meteorite in Egypt in 1911 and a boy was hit but not seriously injured by the fall of the Mbale meteorite in Uganda in 1992. The chances of witnessing a meteorite fall let alone being hit by one are negligible. The Tunguska event a century ago in Siberia was caused by an object estimated to be about 100 meters across, but it occurred in such a remote area there were no deaths.

De inslag moet nog door wetenschappers bevestigd worden, dus tot die tijd moeten we het bericht met de nodige argwaan bekijken. Een drone-achtig vliegend object kan ook een raket zijn geweest die daar insloeg, in dat land geen heel vreemde gebeurtenis. We wachten verdere berichtgeving af. Bron: Ars Technica + Chron.

Share

Comments

  1. In Denemarken is er zaterdag-nacht ook een neergekwakt. Er zijn al wat fragmenten gevonden (na publicatie van het artikel)

    http://cphpost.dk/news/meteorite-hits-denmark.html

  2. Die man heeft dan wel heel erg veel pech gehad. Hoe groot is nou de kans da je geraakt word door een meteoriet?

  3. Jurgen Kobierczynski zegt

    Het is onwaarschijnlijk dat dit het gevolg is van een meteoriet. Meteorieten van dergelijk kaliber slaan niet in met een explosie. De NASA en ook Geoff Notkin van “Meteorite Men” waren deshalve ook sceptisch.

    hrttp://abcnews.go.com/International/indian-man-killed-explosion-caused-meteorite-government-official/story?id=36808492

  4. Martin Schoenmaker zegt

    Volgens dit artikel is een “land-based explosion” waarschijnlijker…

    http://www.nytimes.com/2016/02/10/world/asia/that-wasnt-a-meteorite-that-killed-a-man-in-india-nasa-says.html?_r=0

    • Dus de Nasa beweert zelfs al op grond van het slechts zien van foto’s, dat het hier gaat om een explosie veroorzaakt op Aarde zelf. Dat is knap. Zeker als het gedaan wordt met niet meer dan wat foto’s. Met onderzoek op afstand. Iets waar Nasa wetenschappers grote bezwaren tegen hebben als het bijvoorbeeld gaat over leven op Mars. Dan vinden zij dat ze òf zelf ter plaatse moeten zijn òf dat de gevonden stoffen en/of objecten teruggebracht moeten worden naar de Aarde voor onderzoek om daadwerkelijk conclusies te kunnen trekken. En vooral vinden ze dat er dan maar weer een nieuwe Mars-missie moet worden betaald, die het wel zal gaan bewijzen.

      • De NASA doet dit niet op basis van wat vage foto’s. Er is meer informatie, zoals het gegeven dat er een explosie was op de grond, waardoor ruiten in de omgeving braken. Bekend is dat meteorieten hoog in de lucht kunnen exploderen en dan schade aan kunnen richten op de grond, zoals in Tsjeljabinsk gebeurde. Maar daar was in india geen sprake van, de explosie gebeurde aan de grond. Maar dat kan niet, want in de laatste minuten voordat ze op aarde komen zijn meteorieten helemaal niet gloeiend heet, maar eerder lauw en exploderen doen ze ook niet. Dus op basis van die informatie denkt men eerder te maken te hebben met een explosie door een menselijke raket. Zie http://www.space.com/31893-meteorite-did-not-kill-man-in-india-experts.html voor meer info.

  5. Het zou best een meteoriet geweest kunnen zijn. Het is vaker voorgekomen dat er iemand geraakt werd door een meteoriet.

    http://ufowijzer.nl/site/n-a-s-a-beweertgeen-wetenschappelijk-geconfirmeerde-doden-door-meteorieten/

Speak Your Mind

*