24 juni 2024

CIA-lijst uit de jaren ’50 gepubliceerd: hoe te bepalen of een UFO echt een UFO is

Credit: The Diggital Artist/Pixabay.


In 1947 was Lonnie Zamara, politieagent te New Mexico, getuige van een bijzondere gebeurtenis. Hij was een verkeersovertreder aan het achtervolgen toen hij plotseling een heldere knal hoorde. Hij zag vlammen oprijzen uit een afgelegen stuk woestijn en besloot een kijkje te gaan nemen. Wat hij aantrof is nog altijd niet verklaard: een metalen object ter grootte van een auto stond bovenop een heuveltop. Toen hij probeerde het object te voet te benaderen, ging de UFO luide geluiden maken en vloog er vandoor.Zag Zamara ze vliegen of heeft hij werkelijk een buitenaards voorwerp gespot? Niemand die het weet, maar de luchtmacht besloot de gebeurtenis toch te onderzoeken in het kader van Project BLUE BOOK, een geheim project van het leger en de CIA waarin van 1947 en 1969 onderzoek werd gedaan naar in totaal 12.618 UFO-meldingen. Om onderzoekers van Project BLUE BOOK te assisteren, had de CIA een lijst opgesteld met aanbevelingen en tips en dat lijstje is uitgelekt. Mulder en Scully zouden het geweldig vinden 😉

 1. Stel een groep samen om de waarnemingen te bestuderen. Na het incident uit 1947 werd Project SAUCER opgericht om zoveel mogelijk informatie over UFO-meldingen te verzamelen. Dit werd gedaan omdat gevreesd werd dat het om geheime Russische technologie zou gaan. Dit project is later dus BLUE BOOK genoemd.
 2. Probeer de doelstellingen van je onderzoek te definiëren. De bedoeling van BLUE BOOK was te achterhalen of UFO’s een bedreiging voor de nationale veiligheid kunnen vormen en/of technologie bevatten die de federale regering goed van pas kan komen.
 3. Overleg met experts (zoals astrofysici, luchtvaartofficieren, piloten, academici, meteorologen en ruimtevaartkenners).
 4. Zorg ervoor dat de conclusies van je onderzoek opgeslagen worden in een rapportagesysteem, met als categorieën Astronomisch, Vliegtuigen, Balonnen, Satellieten, Overigen (zoals reflecties en fata morgana’s), Onvolledige gegevens en Ongeïdentificeerd.
 5. Elimineer false positives, zoals geheime vliegtuigen (bijvoorbeeld de spionagevliegtuigen U2, A-12 en SR-71), hoaxen en massahysterie.
 6. Ontwikkel een methodiek om normale vliegtuigen (en andere fenomenen) te identificeren die door het publiek abusievelijk als UFO’s worden beschouwd.
 7. Onderzoek getuigenverslagen.
 8. Voer gecontroleerde experimenten uit, zoals het fotograferen van bepaalde ballontypen vanaf verschillende afstanden onder gelijke meteorologische omstandigheden.
 9. Vergaar forensische bewijzen. Bij de Zamora-zaak werd bijvoorbeeld met Geigertellers gezocht naar straling en werden bodemmonsters verzameld en geanalyseerd.
 10. Ontmoedig valse rapportages. In de jaren ’50 vreesde de Amerikaanse overheid dat de Sovjets gebruik zouden maken van “nep-UFO’s” om paniek te zaaien onder de Amerikaanse bevolking. Om dit tegen te gaan is het publiek geleerd bij UFO-meldingen eerst te bepalen of het niet om astronomische objecten (Venus, meteorieten) of verlichte aardse objecten (zoals balonnen) zou kunnen gaan.

Bron: SPACE.com.

Share

Comments

 1. De miniserie Taken is wel een aanrader (3 keer gezien). Het bekendste UFO/Aliens incident is er zo ontzettend goed in verwerkt. Het zijn 10 afleveringen van bijna anderhalf uur per aflevering. Met een eind wat zeer acceptabel is.
  Deel 1:
  https://youtu.be/tmZ5nqzYCn8?list=PLZs0gQed9tMSSGhWyCT8kplSjnib9o1er

  (Alle delen zijn te zien op YouTube)

  http://www.imdb.com/title/tt0289830/?ref_=fn_al_tt_3

 2. Echte ufo ’s zijn paranormaal, ze komen uit een andere dimensie. De afstanden in het heelal zijn ook veel te groot om van de ene naar de andere sterrenstelsel te reizen. Ook al kun je met lichtsnelheid reizen dan nog ben je jaren onderweg. Je kunt niet even een bezoekje brengen aan een andere planeet en dan weer terug gaan. Het merendeel van de ufo waarnemingen kan gewoon verklaard worden. Veel mensen denken direkt als ze iets zien wat ze niet kunnen verklaren aan aliens omdat ze niet weten wat er allemaal rond vliegt. Uiteindelijk blijft maar een kleine 5% van de ufo waarnemingen echt mysterieus.

 3. Nou anoniem, ben blij dat jij het bij deze voor eens en altijd opgehelderd hebt!

  • Ik heb jarenlang onderzoek gedaan naar ufo ‘s. Ufo ’s komen uit een andere dimensie. Google maar eens “ufo ’s komen uit andere dimensie”. Ufo ’s zijn in staat om ineens uit het niets te verschijnen en weer te verdwijnen. En mensen die buitenaardse wezens hebben ontmoet spreken vaak over wezens die door muren heen gaan. Welk aards wezen is tot zoiets in staat? Buitenaardse wezens zijn multidimensionale/etherische wezens.

  • Enceladus zegt

   Wat bijzonder toch dat die ufo-onderzoekers anoniem willen blijven… Waarom komen jullie niet gewoon uit de kast?

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Omdat we vaak voor gek worden verklaard en zweeftype worden genoemd. De wetenschap begrijpt (nog) niets van ufo ’s en dimensies.

    • Enceladus zegt

     Het zou toch een stuk geloofwaardiger zijn als je gewoon je eigen naam zou gebruiken.
     Zolang je anoniem te werk gaat moet je ook niet gek opkijken dat je niet serieus genomen wordt.

     groet,
     Gert (Enceladus)

 4. Citaat Anoniem, “En mensen die buitenaardse wezens hebben ontmoet spreken vaak over wezens die door muren heen gaan.”
  – Spoken? Ik zou me kapot schrikken denk ik.

  Wezens door muren…Nou, lekkere binnenkomer zeg.

  Het zou misschien wel eens zo kunnen zijn dat je (onverwacht) alleen een aanwezigheid van een buitenaards intelligent wezen merkt, zonder dat je überhaupt iets ziet Smiley
  Dat lijkt mij meer iets waar je geleidelijk aan kunt gaan wennen.

  Nog andere suggesties voor een eerste buitenaardse ontmoeting?

  Wat dacht je van contact via internet…Galactic Network? Hmm…
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Joseph_Carl_Robnett_Licklider

 5. Calvin zegt

  Ufo ’s bestaan. De aarde word al duizenden jaren bezocht door wezens van andere planeten.

  Twintig jaar geleden waren 62 leerlingen van een basisschool in Zimbabwe getuige van de landing van een buitenaards ruimteschip en hadden telepatisch contact met de inzittenden.

  http://mg.co.za/article/2014-09-04-remembering-zimbabwes-great-alien-invasion

  • Olaf van Kooten zegt

   Droom lekker verder

  • rudiev zegt

   Unidentified Flying Objects bestaan ja, of ze buitenaards zijn is een tweede.

  • Enceladus zegt

   Ik ben doorgaans nogal sceptisch als het om UFO’s gaat, maar om dit nou maar meteen af te doen als massahysterie gaat me te ver. De beelden uit 1994 heb ik al eens eerder gezien en zijn tamelijk indrukwekkend. Inmiddels werkt men aan een nieuwe documentaire.

   Zie: http://www.arielphenomenon.com

   De kinderen uit 1994 zijn nu allemaal volwassen van rond de 30. Zoals iemand opmerkte: in die tijd was het schoolsysteem en de opvoeding daar nog behoorlijk streng. M.a.w.: die kinderen zouden het niet in hun hoofd hebben gehaald om te liegen tegen volwassen. Verder zou, als het allemaal al bedacht was, een van de kinderen het initiatief moeten hebben genomen om een verzonnen verhaal aan heel veel mensen te gaan vertellen. Bovendien zouden dat zo’n 60 andere kinderen daar allemaal in mee moeten gaan en zouden ze ook nog eens in korte tijd moeten hebben afgesproken wat ze precies zouden vertellen en hun verhalen op elkaar af hebben moeten stemmen. De kans dat een van die kinderen zou zijn doorgeslagen en zou hebben toegegeven dat Jantje of Pietje het allemaal had verzonnen en hem of haar had gedwongen om dit verhaal ook te vertellen lijkt me erg groot. Maar geen van de kinderen is ooit terug gekomen op wat hij of zij vertelde.

   Kortom: er is daar vrij waarschijnlijk wel iets gebeurd. Dat wat er gebeurd is hoeft niet noodzakelijkerwijs iets buitenaards te zijn. Het kan ook iets parapsychologisch zijn. En daarmee bedoel ik niet massahysterie.
   Die kinderen hebben iets gezien en de vraag is wat dat veroorzaakt heeft? Het lijkt mij razend interessant om al die kinderen van toen nu over dit gebeuren te horen.

   groet,
   Gert (Enceladus)

 6. Matthias zegt

  De Amerikaanse FBI heeft onlangs documenten vrijgegeven met informatie over ufo ‘s. In de documenten staat onder andere dat:

  Een deel van de schijven bemand is, terwijl andere op afstand worden bestuurd
  Ze in vrede komen en overwegen zich op deze planeet te vestigen
  De bezoekers lijken op mensen, maar veel langer zijn
  Ze van een andere wereld komen
  De schijven een bepaald soort energie uitzenden
  Ze niet van een ‘planeet’ komen, maar een etherische planeet die de aarde overlapt en voor ons niet zichtbaar is
  De lichamen van de bezoekers en schepen automatisch materialiseren als ze zich aanpassen aan het trillingsgetal van ons dichte materie
  Ze wanneer ze maar willen kunnen terugkeren naar de etherische wereld en zonder spoor in het niets verdwijnen
  Ze niet uit de astrale sfeer afkomstig zijn, maar de Lakas of Talas (mensen die bekend zijn met esoterische zaken zullen dit begrijpen)

  https://vault.fbi.gov/UFO/UFO%20Part%201%20of%2016/view

  http://earthmysterynews.com/2016/07/05/fbi-releases-document-with-detail-of-alien-bodies-spacecraft-and-planet/

  Interessant niet?

Speak Your Mind

*