3 april 2020

Drie Vici’s en een NWO-Groot voor de sterrenkunde

Een stuk van het sterrenstelsel SDP.81. Het sterrenstelsel is in het echt niet ringvormig. De ring ontstaat doordat het licht is afgebogen door een ander sterrenstelsel. Astronomen noemen dat een Einsteinring.

Een stuk van het sterrenstelsel SDP.81. Het sterrenstelsel is in het echt niet ringvormig. De ring ontstaat doordat het licht is afgebogen door een ander sterrenstelsel. Astronomen noemen dat een Einsteinring.

32 wetenschappers ontvangen een Vici-beurs van anderhalf miljoen euro van NWO. De financiering is bedoeld om de komende 5 jaar onderzoek te doen en een eigen onderzoeksgroep op te bouwen. Vici is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland en is onderdeel van de Vernieuwingsimpuls van NWO. Onder de 32 onderzoekers zijn drie astronomen:

Turning galaxy alignments into cosmological weighing scales
Henk Hoekstra van de Sterrewacht Leiden, Universiteit Leiden,

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.