28 mei 2024

Een timelapse video van de plaatsing van de spiegels van de James Webb Space Telescope

Credit: NASA

Dat alle 18 hoofdspiegels van de James Webb Space Telescope (JWST) – de opvolger van de sinds 1990 actieve NASA/ESA Hubble Space Telescope (HST) – zijn bevestigd op het raamwerk van de telescoop wist je al. Wat je vermoedelijk nog niet hebt gezien is de timelapse video die ze ervan gemaakt hebben. Hieronder zie je ‘m en ben je weer helemaal bij.

Share

Comments

  1. Allemaal goed en wel, maar van zo’n timelapse word ik absoluut niet vrolijk. Als onze JWST nu eens volgende week zou worden gelanceerd, dan zou ik nu best kunnen genieten van dat filmpje, maar hij gaat pas in oktober 2018 het zwerk in! Dat is nog bijna 3 jaar wachten!! En ik kan zo al niet wachten!!!

  2. Geloof mij, het wachten wordt beloond. 😀

Speak Your Mind

*