29 november 2023

Ook India en China gaan zich begeven op het pad van de zwaartekrachtsgolf-detectie

PMAL-gw

Een week na het bekend worden dat de Advanced LIGO (‘Laser Interferometer Gravitational-wave Observatory’) in de Verenigde Staten op 14 september 2015 zwaartekrachtsgolven heeft ontdekt heeft de regering van India besloten om groen licht te geven voor de bouw van een Indiase LIGO. Met de bouw van LIGO-India, die eind 2023 gereed moet zijn, wordt het netwerk van detectoren voor zwaartekrachtsgolven steeds gevoeliger en zal men beter in staat zijn om ze te detecteren

Share

Comments

  1. Wij doen in Nederland ook een beetje mee in Westerborg, maar dan op een andere leest, timing afwijkingen van pulsars zoals ik al eerder vermoedde. Zie: https://en.wikipedia.org/wiki/International_Pulsar_Timing_Array

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: