28 november 2022

Elf en Paard…….yihaaaa!!

Barnard 33 en IC 434 "gezien" door de "ogen" van een Elfje

Barnard 33 en IC 434 “gezien” door de “ogen” van een Elfje.

E

Comments

 1. Mooie foto van de Paardenkopnevel Jan. Ook mooi om te zien hoe van zo’n onbewerkte sub het eindresultaat een stuk beter is. Lang leve de fotobewerking. 🙂

 2. Geweldig Jan, had je ooit van jezelf gedacht nog eens
  een “borrelnoot” te worden?
  Ik vind het eindresultaat heeeeel geweldig en ik bewonder je moed en
  doorzettingsvermogen en het trotseren van zoveel kou.

  • Jan Brandt zegt

   Ah….mijn waarde…eens een astro-collega altijd een astro-collega… Wim,
   Bedankt voor de vriendelijke woorden!!
   Tja….tja..tja…ik als Borrelnoot-astronoom….wie had dat ooit kunnen denken…Maar…heel formeel gezien heb ik deze avond niet de borrelnoot-astronoom uitgehangen, hoor…want om de Paardenkopnevel te localiceren heb ik namelijk geen gebruik gemaakt van de GoTo functie van mijn brave EQ6 montering…..edoch gewoon ouderwetsch “net zoals vroegah”…..met zoeker en sterrenkaart! Groetjezzzz…ook aan Frida’tje!!!!

 3. Het eindresultaat is magic! Bestond er maar een nachtbril die je alleen hoeft op te zetten om dit meteen zo te zien.

  Een paar dagen geleden heb ik bij heldere hemel mijn zolderdome-dakraam geopend. Ik wilde Orion met mijn Canon 700 D vanuit de losse pols schieten en daarna nog wat door de telescoop filmen.
  Koelkastkoud op zolder, de rook uit de doorvoerpijp op het dak zag ik geregeld langskomen.
  Na een dik half uur klooien en slechte fotoresultaten ben ik verder gegaan met de telescoop(nog zo’n 1,5 uur in spijkerrokje en trui)
  Net als bij M45 krijg ik Alnitak, Alnilam en Mintaka ook niet in het geheel in beeld. En de maan heb ik wel eens veel scherper gefilmd (tegenvaller dus)
  Het resultaat zie je hier:

  • Jan Brandt zegt

   Hoi Monique,
   Zo te lezen is jouw waarneemkledij een flink stukkie…eh…modieuzer dan mijn “Michelinmannetjes-winter astro-gardarobe”…Het zal wel aan de lichtelijk veel hogere pijngrens van het sterke geslacht liggen???

   • Jan, eerlijk gezegd ben ik zo druk bezig (met foto’s en opnames verwijderen) dat ik nauwelijks de kou voel. Ik riep mijn man John nog om de Orion aan te wijzen, zijn eerste reactie was @#^%&* WAT is het koud hier! Hij was snel weer weg Smiley

 4. op 20 februari 2016 lees ik van Arie Nouwen over het artikel: HOE KAN HET UNIVERSUM UIT HELEMAAL NIETS ONTSTAAN? . De eerste woorden van Nouwen zijn: ‘het niets is helemaal niet leeg of niets ,we weten dat er virtuele deeltjesparen zijn. Mijn vraag, ik ben hier voor ’t eerst : waarvan zijn die aller, aller, allereerste virtuele deeltjes van Nouwen van afkomstig???
  Hoogachtend, R.R. Baartscheer

  • Ruud, je reactie heeft niets te maken met bovenstaande blog, ik neem aan dat je verwijst naar deze blog: https://www.astroblogs.nl/2012/12/23/hoe-kan-er-nou-een-compleet-heelal-uit-het-niets-ontstaan/ Tsja, de ‘allereerste virtuele deeltjes van Nouwen’, wat een eer dat die deeltjes naar mij worden genoemd. Maar alle gekheid op een stokje: je vraagt waar die deeltjes van afkomstig zijn. Virtuele deeltjes ontstaan continue en ze verdwijnen ook continue, als virtuele deeltjes en antideeltjes elkaar binnen zeer korte tijd vernietigen. Ze hangen samen met het vacuüm en daarom worden ze ook wel vacuüm fluctuaties genoemd. Da’s ook meteen het antwoord op je vraag: ze zijn afkomstig uit het vacuüm.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: