19 november 2018

Een zuurstofrijke dampkring is niet altijd bewijs voor leven

Kepler 62e
Hebben we bewijs voor leven gevonden of is het alleen een illusie? Die vraag zou als eerste gesteld moeten worden als we ooit bewijs vinden voor zuurstof in een buitenaardse dampkring. Met de James Webb Space Telescope, die in 2018 gelanceerd zal worden, zal het namelijk mogelijk worden om de dampkring van verre planeten te analyseren. Het aantreffen van moleculaire zuurstof, dat beschouwd wordt als “biosignatuur”, zal groot nieuws zijn. Maar hebben we dan met leven van doen? Niet pers

Reacties

  1. ziet men de eruptie van iedere planeet over het hoofd ofzo?

    zwavelzuur en andere stoffen via deze weg, kan toch leven creëren

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.