23 juli 2024

Binnenkort landelijke SETI bijeenkomst in Dwingeloo

SETI, de speurtocht naar intelligent buitenaards leven (credit afbeelding: Daniëlle Futselaar + ASTRON).

Binnenkort wordt door ASTRON in Dwingeloo voor de eerste keer een landelijke SETI bijeenkomst [1]Search for Extraterrestrial Intelligence georganiseerd. De bedoeling is om in Nederland werkzame sterrenkundigen, zowel professionals als amateurs, over hun activiteiten in het kader van SETI te laten vertellen. De bijeenkomst wordt op 15 en 16 maart a.s. gehouden bij ASTRON, de Nederlandse organisatie voor radiosterrenkunde, in Dwingeloo. Op de eerste dag zijn vier auteurs van de Astroblogs aanwezig, te weten Jan Brandt, Daniela de Paulis, Daniëlle Futselaar en ondergetekende. Daniela en Daniëlle zullen die dag een presentatie geven, over hun werkzaamheden ten aanzien van SETI. Jan en ik zullen overal verslag van doen. Hier het programma van de bijeenkomst. Enkele dagen terug gaf ASTRON-directeur Michael Garrett in een mail aan dat er nog enkele plaatsen voor deelnemers beschikbaar zijn, dus mocht je nog belangstelling hebben laat het dan z.s.m. aan mij weten, dan geef ik het door.

Voetnoten

Voetnoten
1 Search for Extraterrestrial Intelligence
Share

Speak Your Mind

*