25 februari 2024

Moeten we de zoektocht naar buitenaardse signalen focussen op de ecliptica?

SETI

Volgens een Duitse en een Canadese astronoom zouden we bij het luisteren naar buitenaardse signalen ons moeten

Share

Comments

  1. Folkert zegt

    Met dat laatste ben ik het ook eens.
    Verder moet je afhankelijk van de zoekmethode zoeken, maar dan moet je wel eerst weten in welk vlak planeten om een ster bewegen, maar dat weet je niet als je er nog geen gevonden hebt. Beetje kip/ei verhaal.

  2. Robert Heijd zegt

    Ik vind het een goed plan, alles uit met elektromagnetisch spectrum wordt door de ster verdrongen in de emissies van sterrenstelsels, tijdens een eclips maak je daar dan optimaal gebruik van! Gezien het formaat van de afstanden waar we mee te maken hebben, en dat we een jarenlange satellietreis nodig hebben voor een foto van Pluto, hoe verwacht je anders leven aan te tonen?

Speak Your Mind

*