25 mei 2024

Wat krijgen we in Rencontres de Moriond te horen over de difoton-hobbel X(750)?

750

De waargenomen hobbel bij 750 GeV

Volgende week (12-19 maart) wordt in het skioord La Thuile in de Italiaanse Alpen de Rencontres de Moriond gehouden, de traditionele voorjaarsconferentie van natuurkundigen. Alle aandacht zal daarbij gericht zijn op de woensdagmiddag 16 maart, als er een presentatie zal worden gegeven over X(750), de hobbel die vorig jaar is waargenomen door de ATLAS- en CMS-detectoren van de Large Hadron Collider (LHC) van CERN bij Gen

Share

Comments

  1. Kleine aanvulling over die 250 reeds gepubliceerde artikelen: er is een wetenschapper die al heeft berekend hoeveel er nog naar verwachting aan zullen komen. 😯 Volgens Mihailo Backović zal het aantal artikelen over X(750) voor 1 juni 2016 niet de 310 overschrijden. Zie http://arxiv.org/abs/1603.01204?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

  2. Olaf van Kooten zegt

    Interessant, de ontdekking van supersymmetrie zou wellicht nog groter nieuws zijn dan de ontdekking van de Higgs!

Speak Your Mind

*