30 november 2020

Golven gespot op buitenaardse zee

Titan sea

Wetenschappers hebben voor het eerst golven waargenomen op een andere wereld. We hebben het hier niet over lichtgolven of geluidsgolven, maar over golven op een vloeistof – zoals op onze rivieren en oceanen. De Cassini-ruimtesonde heeft namelijk golven aangetroffen op drie meren op de Saturnusmaan Titan, waaronder Ligeia Mare. Deze ijskoude “zee

Comments

 1. Nico W zegt

  Ik neem aan dat die ‘foto’ van Titan met Saturnus op de achtergrond, een ‘artist impression’ is?

  • Olaf van Kooten zegt

   Uiteraard 😉

  • Enceladus zegt

   Totdat we in plaats van rovers varende robots of drones gaan sturen, zal zo’n beeld een ‘artist impression; moeten zijn. Als ik het goed heb, zou een drone op Titan wel degelijk tot de mogelijkheden moeten behoren. Er is immers een dampkring en dus zou je er moeten kunnen vliegen. Grootste probleem voor zo’n drone lijkt me de energievoorziening. Misschien in combinatie met een lander die voorzien is van een radioactieve energiebron, odat de drone af en toe kan gaan ‘bijtanken’?

   groet,
   Gert (Enceladus)

 2. Co van Driel zegt

  Dat vreemde object was een schip, dat nu gezonken is.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: