28 januari 2023

C3-Challenge 2016: Lanceer je eigen bruisraket

C3

De C3-Challenge 2016 ‘De Bruisraket’ is geopend. Tot en met 8 mei kunnen jongeren (8 tot 18 jaar) via www.C3-Challenge.nl filmpjes inzenden van de lancering van hun zelfgemaakte bruisraket. De lancering kan zowel thuis plaatsvinden, in de tuin of straat bijvoorbeeld, als tijdens een van de Challengedagen die Stichting C3 de komende periode in verschillende musea organiseert. Directeur Marijn Meijer: ‘Met de C3-Challenge willen we jongeren enthousiasmeren voor science.’

Stichting C3 daagt de jongeren met ‘De Bruisraket’ uit om met minimale middelen te ervaren hoe leuk chemie is. Voor de aandrijving van de raket mogen ze alleen water en bruistabletten gebruiken. ‘Door daarmee in hoeveelheid en vorm te experimenteren, zal de ene lancering nog spectaculairder zijn dan de andere’, aldus Meijer. Op de Challengedagen zijn de ingredi

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: