27 januari 2023

Nog even een update over de 750 GeV difoton hobbel

moriond

Gisteren kwam het nieuws tot ons uit het Italiaanse skioord La Thuile dat de grote ATLAS- en CMS-detectoren van de Large Hadron Collider tijdens Run 2 van de protonenbotsingen een kleine hobbel hadden gezien bij een energie van 750 GeV, bijna 800 keer de massa van het proton, hetgeen een bevestiging was van het nieuws over deze hobbel dat december vorig jaar al was gegeven. Een dag na de presentaties door de leiders van de wetenschappelijke teams van ATLAS en CMS verschijnen overal in de blogosfeer duidingen en analyses over de 750 GeV difoton hobbel. Tijd om hier even de belangrijkste dingen op een rijtje te zetten

  • Ten eerste over de betrouwbaarheid van de gegevens, hoe zeker de waarneming aan deze hobbel is. Wetenschappers drukken die betrouwbaarheid uit in
    Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: