17 juni 2024

Kijk nou eens, ’t is ruzie tussen Andrea Rossi (E-Cat) en Industrial Heat LLC

Foto’s van het koude fusie-experiment met de E-Cat. Credit: Levi, Foschi et al.

Foto’s van het koude fusie-experiment met de E-Cat. Credit: Levi, Foschi et al.[/caption]Aan de jarenlange samenwerking tussen de Italiaanse ‘ondernemer’ Andrea Rossi en industrial Heat LLC, het bedrijf dat tot nu toe € 9,6 miljoen stak in Rossi’s E-Cat, een apparaat dat in staat zou zijn energie middels koude kernfusie te leveren en waar we vaker over hebben geschreven, schijnt een eind te zijn gekomen. Rossi’s claims over het door hem uitgevonden E-Cat apparaat, dat net zoals de eerste experimenten van Fleischman en Pons in 1989 energie via kernfusie bij lage temperaturen op zou leveren (hetgeen niet bleek te kloppen [1]Voor alle duidelijkheid: koude kernfusie kan natuurkundig ook helemaal niet, zoals ook door Lubos Motl in de bron wordt uitgelegd. Kernfusie kan alleen bij zeer hoge temperaturen, zoals in het … Lees verder ) worden sterk bekritiseerd, maar tot nu toe was Industrial Heat in publicaties altijd op de hand van Rossi. Maar het sprookje is ten einde, de schellen zijn van de ogen van de investeerders van Industrial Heat gevallen, want ze zijn gestopt met het financieren van Rossi’s project (naar de eerder toegezegde € 78 miljoen kan hij fluiten) en hebben inmiddels verklaard dat E-Cat niet werkt – lees hier hun verklaring. De Italiaan laat het op zijn beurt daar niet bij zitten, want hij beschuldigt Industrial Heat ervan om zijn ideeën te willen stelen en hij is naar de rechtbank gestapt om deze fraude, zoals hij ’t noemt, tegen te houden. Bron: The Reference Frame.

Voetnoten

Voetnoten
1 Voor alle duidelijkheid: koude kernfusie kan natuurkundig ook helemaal niet, zoals ook door Lubos Motl in de bron wordt uitgelegd. Kernfusie kan alleen bij zeer hoge temperaturen, zoals in het centrum van de zon, waar het 15 miljoen graden is.
Share

Comments

 1. je zet 1 bepaalde bril op maar negeert alle rapporten van LENR ontwikkelingen.
  En dan nog de suggestie wekken alsof IH geen geloof heeft in de ECAT patenten.
  Misschien kan je daarom verklaren waarom IH voor exact dezelfde technologie patent aanvragen heeft ingediend?
  Dit is geen strijd meer om of de ECAT werkt..maar wie hier aan gaat verdienen.

  Te makkelijk afbrand artikel.

 2. Als het zou werken had hij het allang aan kunnen tonen en had ie al rijk geweest. Verder is het volgens mij erg, laten we zeggen discutabel, hoe je met fusie van nikkel en een proton waterstof energie op kan wekken gezien fusies na ijzer volgens mij juist energie kosten. En het gebruikte nikkel-58 is juist een stabiel isotoop waar je als je er een proton aan toevoegd door de gestelde fusie je juist een instabiel koper-59 atoom krijgt met een halfwaardetijd van zo’n 81,5 seconde welke dan weer via beta+ verval weer vervalt naar nikkel-59.

  • Hij heef later geloof ik zijn theorietje bijgesteld en dan zou het nu het lithium zijn wat fuseert met waterstof. Het lithium komt dan uit lithium aluminium hydride wat toegevoegd wordt aan de brandstof als bron van waterstof.

   Affijn, het zal allemaal wel. Na jaren van blaten dat hij volgende maand -nu echt- zijn reactors aan het grote publiek gaat verkopen en stiekem gedoe over de werking en zogenaamd onafhankelijke onderzoeken waarbij hij toch weer aan de knoppen zit te draaien lijkt me een redelijke conclusie dat het geen zuivere koffie is.

   • Ja dat klopt inderdaad. Dat was in 2014. Op de wiki staat:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_Catalyzer
    Following fuel and ash isotopic analysis, the authors speculate that isotopes of especially nickel and lithium being part of the reaction, in particular transmutation of 58 Ni and 60 Ni to 62 Ni, and from 7 Li to 6 Li through some unknown process.

    Gezien het uitblijven van het systeem en analyse van derden zonder tussenkomst van de bedenker kan ik niets anders concluderen dat het weer de zoveelste oplichting is in de hype van gratis energie.

 3. In de rechtszaak zal het ERV rapport worden vrijgegeven. Dan wordt in ieder geval duidelijk wie de boel aan het belazeren is.

  helaas met rechtszaken kan er jaren overheen gaan.

 4. Jurgen Kobierczynski zegt

  Om natte stoom te produceren moet je niet veel energie verbruiken.

  Ik ben die Rossi met zijn “E-Cat” al een tijd aan het volgen. Toch raar dat hij na al die jaren met zo een fantastische uitvinding nog altijd geen multimiljonair is geworden, net zoals met zijn Peltier elementen die 10% rendement zouden halen en zijn fabriek in de VS met de prototypes in de fik is opgegaan, net zoals zijn olieopwerkingsbedrijf waar ze de bodem onder de afgedankte containers met de afvalolie jaren nadien de bodem eronder hebben kunnen saneren. Altijd wordt hij dwarsgezeten door anderen… een miskend genie met een diploma filosofie die al die fantastische ontdekkingen doet die elk op zich een nobelprijs waard zijn en waar anderen een gans leven aan moeten werken. Ofwel is hij een fraudeur.

Speak Your Mind

*