21 april 2024

Tsjonge, zou de maan woensdag echt groen worden?

Credit: Pixabay / Syaibatulhamdi.

De boom die volhangt met hoaxen, doemverhalen, conspiracies en andere mallotige gedachten – zie onze lange lijst met Astro-hoaxen – is weer een loot rijker geworden. Er wordt nou hier en daar op het internet rondgebazuind dat de maan komende woensdag, die dan bijna vol is, groen zou worden. Hihihi, een blauwe maan kenden we al, maar een groene maan is nieuw. Volgens de verkondigers van dit nieuwe fenomeen zou de maan woensdag 20 april en op zondag 29 april groen worden. Doordat een aantal planeten op een rijtje staan – zo’n beruchte ‘planetary alignment’, die er helemaal NIET is – zou de maan gedurende negentig minuten groen opgloeien. Het zou om de 420 jaar plaatsvinden, de laatste keer dat dit zeldzame fenomeen gebeurd zou zijn zou in 1596 zijn geweest. Hieronder een voorbeeld van zo’n verkondiging op Facebook.

Het is woensdag ook internationale wiet-dag en de bedenker van deze groene maanhoax zal vermoedelijk na het roken van een stevige Hollandse nederwiet tot z’n groene gedachtenspinsel zijn gekomen. Nou mensen wees gerust: de maan zal komende woensdag, vrijdag bij de volle maan en op zondag 29 mei net zo grijs zijn als ‘ie altijd is en niet groen kleuren. Tenzij je een jointje teveel gerookt hebt. 🙂 Bron: Space.com.

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Ik denk dat ene Koos Koets hier stiekem achter zit. 😉
  https://www.youtube.com/watch?v=3I6V_DnTFlE

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Monique zegt

  Koos Koets…ik moest even denken wie dat was. Weet jij dat zij ook op YouTube zitten?
  https://www.youtube.com/user/VanKootenenDeBieTV

  Groene maan, hoe verzinnen ze het toch. Maar alweer geen 100% volle maan op 20 april. Zal dat ooit nog wel eens gaan gebeuren? In 1962 wel.

  1962:

  Op deze dag had Nederland een bevolking van ongeveer 11.771.468, waarvan 50,19% vrouwen. De populatie groeide rondom deze datum met gemiddeld 463 per dag.

  Redelijk zonnige en fris-warme (max 16,0°C) dag met ruim 3 uur zon. De lucht was half bewolkt, er woei een zwakke wind (2 Bft).

  In 2025, 2087, 2098, 2155 en 2166 valt Pasen op 20 april.

  (Ik weet niet zeker, maar is Martin morgen op 19 april jarig?) MARTIN… joehoe ben jij daar?

 3. Ik denk zelf dat die gasten teveel hebben gekeken naar Doe Maar’s Nederwiet en toen zo groen als een garnaal werden. 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=C7wOL4alqmc

 4. Misschien geinspireerd door de Groene Flits?
  Aflopen zondag liep ik langs het strand, en de hemel was strak blauw. Dus bleef ik kijken hoe de zon achter de horizon wegzakte. Ik werd beloond met een werkelijk prachtige Groene Flits die mij een volle seconde lang tot volle verrukking bracht. Zo mooi groen komt in de natuur verder niet voor.

 5. Vlak na het lezen van dit artikel kwam ik op Facebook nog een aantal keer het getal 420 tegen (inhet voorbeeld staat dat de groene maan eens in de 420 jaar voorkomt). Dat vond ik wel zo toevallig dat ik eens ging zoeken naar de betekenis van dit getal:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/420_(cannabiscultuur)

 6. Brigitte Knor zegt

  De beste mop in 450 jaar!

 7. Calvin zegt

  Zaterdagnacht 21 mei zal er een blauwe maan te zien zijn. Ik ben heel erg benieuwd.

  http://ufosightingshotspot.blogspot.nl/2016/05/rare-full-blue-moon-associated-with-odd.html

Speak Your Mind

*