4 juli 2020

Voorjaarsbijeenkomst werkgroep Astrofotografie 23 April 2016

John Sussenbach, meester planeetfotograaf, in aktie op het "hoofdpodium"

John Sussenbach, meester planeetfotograaf, in aktie op het “hoofdpodium”

Lang naar uitgekeken en vandaag was het dan weer zover….de (zoveelste)

Comments

 1. Jan Heuser zegt

  Jan, ik vond het ook zeer aangenaam samen met jou daar aanwezig te zijn. Op naar de volgende editie.

 2. Jurgen Kobierczynski zegt

  Ik vind een fascinerend stukje astrofotografisch materieel dat je daar op de middelste foto op tafel hebt staan.
  Wat is het?

  • Jan Brandt zegt

   Haha…Jurgen, geniale en opmerkzame “anomalie-spotter”…..laat ik dit plaatje maar omschrijven met de kreet “wakker-makertje/aandacht-trekkertje”….Om te voorkomen dat het aanschouwend publiek een beetje moe en murft dreigt te geraken van de zoveelste prachtige wezenloos kleurrijke (saaie) astro-opname…pleur ik er bij mijn lezinkjes soms wel eens voor de leut een plaatje tussen van die andere hobby van mij…. oud ijzer van het Merk Citroën.
   Maar….toch zit er wel een kleine, toegegeven lichtelijk vergezochte, connectie tussen dit plaatje en de edele wetenschap der sterrenkunde. Want met een beetje mazzel wordt dit het nieuwe motorblokje van mijn “astronomisch transportmiddel” te weten die gele besteleend….enne….een 2CV-vriendje van mij gaat voor mij van dit eendenblokje, omdat het kan en omdat het lollig is, een zwaar opgevoerde versie bouwen opdat ik nog sneller naar mijn astronomische werkplek kan sjezen en dientengevolge ook meer tijd overhou voor langere belichtingstijden..ja…ja..!! Nu haalt zijn extreem zwaar gekietelde 1964 425cc 15pk eend..maar liefst 146km/uur op de GPS, maar dat vind ik dan wel weer een beetje erg “astronomisch overdadig”. Edoch kunnen we strakkies toch wellicht in Nederland des nachts niet alleen de groene flits waarnemen maar nu ook de gele flits!!

 3. Jan I, bedankt voor het maken van dit leuke verslag, Jan II bedankt voor ‘t samen met Jan I daarheen gaan en daar in ‘t Oss het Dordtse astrofotografische vaandel hoog te houden. 😀

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: