1 maart 2024

Lezing Brian May in Nederland over sterrenkunde gaat helaas niet door

Credit: Imperial College London.

De beoogde lezing van popster en gitarist Brian May over sterrenkunde in Nederland gaat helaas niet door. Door de website Live on Demand werd vorig jaar de actie gestart om May, die naast gitarist voor Queen ook afgestudeerd sterrenkundige is, naar Nederland te halen en hem een lezing over wetenschap en in het bijzonder over sterrenkunde te laten geven. Er waren 250 tickets nodig om May de lezing te laten geven, maar dat aantal is helaas niet gehaald, zo liet de organisatie van Live on Demand mij onlangs weten. Via de Astroblogs hadden we ook een aantal kaartjes besteld. Degenen die besteld en betaald hadden hebben het bedrag vanavond weer terug ontvangen.

Share

Comments

 1. Harry zegt

  Jammer!

  • Ja inderdaad. Ik geloof dat ze iets van 150 deelnemers hadden, honderd te weinig. Als ik May was had ik gewoon voor 150 dolenthousiaste mensen die lezing gehouden.

 2. Co van Driel zegt

  Zeker jammer.

 3. Hephaistos zegt

  Dat is ontzettend jammer zeg 🙁

 4. Jan Brandt zegt

  Yep, heel jammer en eigenlijk zelfs een beetje onbegrijpelijk vreemd.
  Ik had echt gedacht (lees: was redelijk bezorgd) dat dit in no time uitverkocht zou zijn door fanatieke queen-fans die hiermee op een hele makkelijke manier met hun “idool” in contact zouden kunnen komen…..maarre….blijkbaar niet.
  Nu vraag ik me af, voor wat het nu nog waard is, overigens….. zou dit nou zijn omdat Queen-fans zich ongemakkelijk voelen bij het feit dat Brian May nu opeens “iets heel hoogs, slims en dus welicht een tikkie nedry” is in de astronomie…of juist andersom…omdat men zich in de (te??) serieuze professionele sterrenkunde-wereld wellicht een tikkie ongemakkelijk voelt bij het feit dat ze nu opeens een collega erbij hebben gekregen die menigmaal overdag een stampvol Wembly stadion plat wist te spelen met..eh…”pittige (mooie!!!) rockmuziek” om vervolgens s’avonds nog effe vrolijk een bloedserieus wetenschappelijk verantwoord artikel voor The Astrophysical Journal in elkaar te draaien????
  Zou het éne niet kunnen samengaan met het andere???
  Snap ik dan feffe helemaal niets van want het komt mij voor…dat deze goede man….volgens mij bloedserieus is in BEIDE takken van “levenssport”!!
  Nou ja……zogezegd..heel erg jammer dat dit nu dus is afgeblazen!

 5. GigaGerard zegt

  Wat een kermis.

Speak Your Mind

*