24 februari 2024

New Horizons doet z’n eerste waarneming aan een object ná Pluto

KBO-deep_press_anno

Een korte animatie van 1994 JR1 op basis van twee foto’s. Credit: NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Southwest Research Institute

Het object heet

Share

Comments

 1. Wouter zegt

  In hetzelfde veld zie ik nog twee stipjes bewegen: een iets links van het midden en een andere helemaal rechts aan de rand. Hoe groot is dit beeld (de achtergrond sterren lijken een beetje op het sterrenbeeld orion, maar kan geloof ik niet alle sterren terugvinden en beeld zou dan geïnverteerd moeten zijn)?
  Draaiien er zoveel KBOs rond de zon dat als je een willekeurig plaatje schiet dat er altijd wel een paar opstaan? Dan zou er echt een gigantisch aantal KBOs moeten zijn, als de dichtheid van die objecten op die afstand van de zon zo groot is?

  • foliant zegt

   Beide stipjes bewegen, net als de reflectie links, in tegengestelde richting.
   Grote kans dus dat het ook artefacten zijn veroorzaakt door de camera zelf.

Speak Your Mind

*