20 juni 2024

Buzz Aldrin tegen presidentskandidaten: kies voor bemande missie naar Mars!

Buzz Aldrin op de Humans to Mars Summit.

Buzz Aldrin op de Humans to Mars Summit.

Buzz Aldrin (86) heeft gesproken! Op 17 mei j.l. hield de #2 op de maan – 21 juli 1969 was dat – een presentatie op de Humans to Mars bijeenkomst in Washington en daar had hij een stevig advies voor de drie overgebleven presidentskandidaten in de VS, Donald Trump, Hillary Clinton en Bernie Sanders. Aldrin riep hen op om zich stevig uit te spreken voor een bemande missie naar Mars en de weg daarvoor te plaveien om dit mogelijk te maken.

A president who appeals to our higher angels and takes us closer to the heavenly body we call Mars will not only make history

Share

Comments

 1. Nico W zegt

  Op zich is een basis op Mars een goed idee. Want de mens is dan 100% verantwoordelijk voor het ‘milieu’. Ik zet dat tussen aanhalingstekens, omdat de natuur daar niet bestaat uit leven dat vuil opruimt en regen die viezigheid wegspoelt. Hier op Aarde laten bedrijven veel aan de natuur over, en dat heet ook wel roofbouw. Of ze laten het aan goedwillende mensen over, die onrecht uit zichzelf weer recht breien.
  Zo’n basis is dus een prima manier om dat afwimpelen af te leren. Zelf denk ik, dat de mensheid nog niet volwassen genoeg is.

 2. De volgende president, wie het ook zal zijn, zal juist gaan zeggen dat het Amerika van nu voor gaat. Trump heeft dat al gezegd en Clinton zal ook bv. de werkloosheid belangrijker vinden. Het is een spelletje van de overheid om net te doen alsof ze werkelijk naar Mars willen, ze rekken ze boel gewoon.
  We hadden al lang op Mars kunnen staan maar de wil is er gewoon niet. De commerciëlen gaan naar Mars en daar gokt de NASA ook op…hoewel ze dat niet hardop zeggen. Waarom denk je dat ze eerst naar een astroide willen gaan? Allemaal uitstel…De bemande ruimtevaart naar het ISS zal ook door Boeing uitgevoerd gaan worden..

  • Enceladus zegt

   Trump bouwt liever muren dan dat hij mensen naar Mars stuurt. Die vent gaat ons echt niet vooruit helpen en zeker niet naar Mars. Eerder stort hij Amerika weer in een hopeloze, miljarden verslindende oorlog. En daarna is er nog minder budget voor ruimtevaart.

   Geen idee wat de officiële standpunten zijn van Hillary en Sanders. Overigens dacht ik dat Obama al had gezegd dat hij een voorstander is van een bemande reis naar Mars?

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Goed lezen wat Obama zegt…we gaan eerst naar een asteroïde en de volgende stap is Mars…maar ondertussen staat er steeds meer “on hold” of stelt men testen uit….in 2025 zouden ze onderweg moeten zijn naar een Asteroïde…geloof je dat zelf?

    • Enceladus zegt

     Volgens mij heeft Obama gezegd dat er halverwege de jaren dertig mensen op Mars zullen staan.
     Tja, als NASA het niet doet, dan doet SpaceX het wel. Maar dat zei jij ook al. NASA moet natuurlijk zelf weten dat ze toekijken, maar voor hen blijft er dan alleen nog maar onderzoek over aan sterren en wellicht sondes naar veraf gelegen planeten en manen. Maar het onderzoek waarmee je echt indruk maakt komt dan allemaal op naam van Elon Musk en zijn mensen te staan. De wereld zal ademloos toekijken hoe we Mars gaan verkennen en amper belangstelling hebben voor wat NASA dan nog doet. Tenzij NASA tegen die tijd met een ruimteduikbootje gaat varen in de Europa-oceaan natuurlijk. Mochten ze daar spectaculaire zaken aantreffen, dan wint NASA de publiciteitsslag. Maar voorlopig is zo’n Europa-missie nog toekomstmuziek.

     Maar om op jouw vraag terug te komen of ik het geloof. Nou ik geloof dat we heel blij moeten zijn met mensen als Elon Musk. Die gaat meer bereiken dan dat hele zootje presidentskandidaten bij elkaar.

     groet,
     Gert (Enceladus)

     • Mee eens, ook ik volg Elon Musk op de voet, want deze man zegt doet hij ook! NASA moet zich bezig houden met wetenschap, SpaceX en de overige moeten het zonnestelsel gaan ontginnen en koloniseren.

      En verder hou China in de gaten, stilletjes aan bouwen die aan een wereldmacht die verder gaat als de Aarde….

   • Beste Encladus,
    Jij kunt je beter bezig houden met het heelal en alles wat daarmee te maken heeft,daar heb je teminste een helder beeld van.
    Want wat de politiek betreft kraam je zoveel onzin uit, eerst over zuid-afrika en nu deze zin:

    “Trump bouwt liever muren dan dat hij mensen naar Mars stuurt. Die vent gaat ons echt niet vooruit helpen en zeker niet naar Mars. Eerder stort hij Amerika weer in een hopeloze, miljarden verslindende oorlog. En daarna is er nog minder budget voor ruimtevaart.”

    Met vriendelijke groeten,

    Peter

    PS 1 tip voor jouw.
    Kijk wat minder nosjournaal en al die rare talkshows zoals de wereld draaid door enz enz enz, misschien kom je dan eens in de echte wereld terecht…

    • Enceladus zegt

     Beste Peter, dan heb ik ook een tip voor jou: doe eens een bijspijker-cursus Nederlands…

     ‘Jouw’ is een bezittelijk voornaamwoord, waar je het persoonlijk voornaamwoord ‘jou’ had moeten gebruiken.

     En ‘draaid’? Serieus?
     ik draai
     jij draait
     hij draait
     wij draaien
     jullie draaien
     zij draaien

     Je bevestigt hiermee het beeld dat ik heb van het niveau van Trump-fans en aanverwante politieke charlatans…
     Verder is het wel grappig dat je zegt dat ik in de echte wereld terecht zou komen als ik minder NOS-journaal en talkshows zou kijken. Ik kijk namelijk bijna nooit naar het NOS-journaal en al helemaal nooit naar DWDD.

     groet,
     Gert (Enceladus)

     • Vooruit omdat jij het bent zal ik reageren,
      iemand zijn taalfouten verbeteren omdat je geen argumenten hebt is echt geweldig!

      En oke ik ging er vanuit dat je dat wel keek want statistisch gezien had dat zomaar kunne zijn.

      maar ik raad je nogmaals aan om in de echte wereld tye komen. want ik weet wel waar jij op doeld met je politieke charlatans, jij gaat die zogenaamde charlatans nog eens heel dankbaar zijn, maar dat is iets voor de toekomst.

      Zo taalfouten genoeg dacht ik zo

      Kusje

     • PS,
      deze zin “Je bevestigt hiermee het beeld dat ik heb van het niveau van Trump-fans en aanverwante politieke charlatans”
      vind ik de beste uit je reactie.

      Voelt zeker wel lekker je beter voelen dan andere ? ik maak nog liever 100 taalfouten dan dat ik zo neer moet kijken op andere mensen zoals jij blijkbaar graag doet.

      Kijk en dat ben ik nou weer gewend van mensen die zo neerkijken op die “charlatans”

     • Enceladus zegt

      Ik hoef helemaal geen argumenten te hebben, want het enige dat er in jouw bericht stond was de aanname dat ik te veel naar het NOS-journaal en DWDD zou kijken. Dat heb ik al ontkracht. En verder valt er helemaal niets te discussiëren.

      groet,
      Gert (Enceladus)

 3. SpaceX,China of Rusland zie ik eerder op Mars een voetafdruk achter laten.

 4. Nico W zegt

  Het is ook een goed idee om eerst naar een planetoïde te gaan (wat trouwens de juiste vertaling van asteroïde) is.
  En dat is om precies dezelfde reden: zelf het milieu 100% in de hand houden, maar op een grotere afstand van moeder Aarde, zodat spijt geen optie is.
  Maar er is een tweede -commerciële- voordeel: men kan een planetoïde uitzoeken die rijk is aan zeldzame_aarde metalen. Het is eigenlijk een tussenstap naar 100% hercirculatie. Want een keertje raken ook die planetoïdes op.

  • De Mensheid heeft behoeft aan een uitdaging die ons gaat binden, een reis vol uitdagingen naar Mars kan het juiste middel zijn. Een reis naar een planetoïde spreekt niemand aan en zal geen krantenkop halen…We hebben nieuwe helden en ontdekkers nodig! De NASA is aan het afhaken met hun té mooie en té dure plannen en 100% veiligheid op alles.

   Onze voorouders kwamen ergens doordat ze durfden en het risico namen, niet door eerst alles af te wegen en te blijven wachten…..
   En die avontuurlijke instelling zie wel bij SpaceX of Mars One, die instelling is al jaren weg bij de NASA.

   • Nico W zegt

    De kosmische straling op Mars (planetoïde, Maan, …) is een groot probleem. Dat los je niet op met durf.
    NASA is betaald door het hele Amerikaanse volk, bijgevolg is het risico door dat hele volk gedragen. Daardoor werden vele technieken ontwikkeld, en is het risico veel overzichtelijker. Bijgevolg kan nu een private onderneming investeerders warm maken voor een project. Dit is een economisch verschijnsel, wat vele mensen over het hoofd zien! Het geldt (dus) ook voor Silicon Valley, waar de overheid destijds hevig geïnvesteerd heeft.
    Oké, het kan zijn, dat een durfonderneming in de loop van de tijd het karakter van ambtenarij krijgt. Maar bij NASA was dat al het geval, zie het ongeluk met de Challenger.
    Klopt: onze voorouders moesten wel: ze leefden in de bomen, die door een klimaatverandering verdwenen. Dat heeft niet te maken met durf, maar met noodzaak. Survival of the fittest heet dat.
    Een onderneming zal krantenkoppen niet belangrijk vinden. Voor hen telt niet trots, maar return of investment. Dus wordt het niet Mars, maar eerst een planetoïde. Ik zou nu niet weten, wat we op Mars zouden moeten doen.

    • Het gaat er ook niet om wat je op Mars moet gaan doen, het gaat om de onderneming en de uitdaging die er achter zit. Het bevolken van het Zonnestelsel moet het doel zijn, dat begint met het realiseren van een kolonie op Mars. Net als dat het koloniseren van delen van onze wereld ook is begonnen met kleine groepjes met lef en durf. ( En zucht naar roem en vermogen…)

     En kantenkoppen zijn juist wel belangrijk voor ondernemingen, hoe meer in het nieuws hoe meer aandacht en dat trekt beleggers en investeerders! ( Mits de krantenkoppen positief zijn natuurlijk…)

Speak Your Mind

*