21 maart 2019

Vanavond een Blauwe Maan

blauwemaan

Morgenavond – zaterdag 21 mei – om 23.14 uur is het Volle Maan. De volledig verlichte maan staat dan in het sterrenbeeld Weegschaal en is de hele nacht te zien. Het is ook een Blauwe Maan. Nee, blauw gekleurd zal ‘ie niet zijn, tenzij jij je blauw hebt gezopen. Nee, het verschijnsel heet gewoon zo, Blauwe Maan. Eh… ja wacht even dat klopt toch niet? Blauwe Maan is toch als er twee keer in een maand een Volle Maan is? En de laatste keer dat het Volle Maan was dat was op 22 april, dus vorige maand. Yep, helemaal correct. Maar er is n

Reacties

  1. http://Co%20van%20Driel zegt

    Een blauwe maan is toch als er twee volle manen binnen één maand vallen? Het kan niet in februari, maar in alle overige elf maanden wel. Een maand is dan toch bijvoorbeeld mei?

  2. Monique http://Monique zegt

    Gisteren rond 02:15 heb ik Mars gefilmd. Vanavond deel 2 proberen tussen de bewolking door. Ik begon met de digitaal-camera omdat die al startklaar afgesteld stond. Later, op het moment dat ik bezig was om over te schakelen op de DSLR camera begon de lucht dicht te trekken.
    Vanavond de herkansing. Wordt het de sportmodus of weer de M modus?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: