1 maart 2024

Wolken en nevels kunnen waterdamp op exoplaneten verbergen

PIA20687-16

Van de bijna 3500 bekende en bevestigde exoplaneten zijn er heel wat die behoren tot de zogeheten ‘hete Jupiters’, exoplaneten die qua massa vergelijkbaar zijn met Jupiter, maar die veel dichterbij hun moederster staan en daardoor bloedheet zijn, soms wel 1100

Share

Comments

 1. Folkert zegt

  Na jarenlang onderzoek:

  Wolken kunnen waterdamp verbergen en…… die wolken bestaan vermoedelijk niet uit waterdamp !!!!

  Tjonge.

 2. Folkert zegt

  Dat ligt toch voor de hand. Omgekeerd dan, als je een wolk met waterdamp hebt is het veel moeilijker om te bepalen dat de erachter liggende wolk ook waterdamp bevat. Daar kom je dus niet verder mee.

  Beter is het om waterdamp te verbergen met wolken die geen waterdamp bevatten, wil je genoemde niets zeggende conclusie kunnen maken.

Speak Your Mind

*