21 april 2024

Zijn ze niet prachtig, deze retro We-Need-You-On-Mars-Posters

Mars1

Ik kwam vandaag deze prachtige serie van retro-achtige posters tegen, waarin mensen worden opgeroepen zich aan te melden voor werken op Mars. Alsof we er al jaren naar toe gaan met bemande missies en ze mensen tekort komen om daar dienst te doen. 😀 Hierboven

Share

Comments

 1. Rob Heusdens zegt

  Wat zouden we nou in godsnaam op mars moeten doen? Wetenschappelijk onderzoek met robots levert veel meer op voor hetzelfde geld. Wonen op mars? En waarom dan wel? Het is veel te duur en je kunt daar niet permanent bestaan zonder aanvoer van goederen/materialen vanaf aarde (je kunt daar wel water ontginnen, en daar drinkwater en zuurstof van maken, en met zonnepanelen energie opwekken, en voorts wat voedsel produceren, maar daar houdt het al ongeveer op, een volledig zelfvoorzienende gemeenschap op mars kan niet bestaan).

  Wie gaat dat betalen? Om één marsbewoner in leven te houden, kun je ongeveer 1000 mensen op aarde onderhouden, en er zijn genoeg mensen die in hun bestaan worden bedreigd.

  In plaats van dat soort futuristische onzin, zouden we ons geld niet beter kunnen besteden om de aarde zelf leefbaar te houden? Onze grondstoffen raken op, het klimaat wijzigt snel, en de kans dat daardoor steeds meer oorlogen ontstaan is zeer reël. Bedenk dat er op aarde ook grote gebieden bestaan die vrijwel onbevolkt zijn: woestijnen strekken zich uit over ca. 1/3 van het hele aardoppervlak. Met zeer simpele technieken zijn die weer leefbaar en bewoonbaar te maken. In de eerste plaats omzetting van zonne-energie via zonthermische centrales die je koelt met zeewater, wat electra oplevert en zoet drinkwater. Vervolgens grote gebieden beplanten met bomen (met een waterreservoir zodat de boom genoeg wortels produceert om zelfstandig te overleven), bomen houden water vast en leveren schaduw, en na verloop van tijd is de woestijn weer groen en leefbaar, en ontstaat er voor miljoenen mensen levensmogeljkheden. In zoet- en zoutwater kan ook vis gekweekt worden, en de afscheidingen van die vissen kan weer als organische mest gebruikt worden, etc.

  • Enceladus zegt

   Je geeft het antwoord feitelijk zelf al: onze grondstoffen raken op. Daar gaat het weer groen maken van woestijnen niets aan veranderen. Bovendien: hoeveel woestijnen liggen direct aan zee zodat die koeling werkelijk mogelijk is?

   Aangezien onze grondstoffen hier op Aarde nooit meer aangevuld worden is het dus heel logisch om de (verre) toekomst van de mens elders te gaan zoeken.

   groet,
   Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*