23 april 2024

Ariane 5 brengt z’n zwaarste lading ooit gelanceerd in de ruimte

Ariane_5_liftoff_node_full_image_2

Gisteravond om 23.39 uur Nederlandse tijd heeft een Europese Ariane 5 raket vanaf lanceerbasis Kourou in Frans-Guyana z’n zwaarste lading ooit gelanceerd en in de ruimte gebracht. Het betrof de EchoStar-18 en BRIsat communicatiesatellieten, die bij elkaar 10,7 ton wegen. Als eerste werd de EchoStar-18 ‘losgelaten’, de satelliet die 6300 kg weegt en die 29 minuten na de lancering in de ruimte kwam. 13 Minuten laten was ’t de beurt aan BRIsat, die 3450 kg weegt. Eh… da’s samen 9840 kg, da’s toch geen 10,7 ton? Nee, de rest zijn allemaal onderdelen van Ariane

Share

Comments

  1. knap werk, tijdens het opstijgen weegt het trouwens nog veel zwaarder

  2. dit bericht roept bij mij o.a. de vraag op : wat weegt de James Webb Telescope eigenlijk ?
    en ook : zijn er gegevens over de succesrate van deze raket ?

Speak Your Mind

*