3 maart 2024

Ook dwergplaneet Makemake heeft een maantje

Twee Hubble-opnames van Makemake, die twee dagen na elkaar zijn genomen. Links is het maantje MK2 zichtbaar als een zwak stipje naast het moederobject, maar rechts is het maantje geheel verloren gegaan in het schijnsel van de dwergplaneet.

Twee Hubble-opnames van Makemake, die twee dagen na elkaar zijn genomen. Links is het maantje MK2 zichtbaar als een zwak stipje naast het moederobject, terwijl het maantje rechts geheel verloren is gegaan in het schijnsel van de dwergplaneet.

Onderzoekers hebben een maan gevonden bij de dwergplaneet Makemake. Dat is een hele prestatie, aangezien het maantje een bijzonder donker oppervlak heeft. Bovendien zien we zijn omloopbaan vrijwel van opzij, zodat het maantje in het grootste deel van zijn omloopbaan geheel wegvalt in de gloed van Makemake. Desondanks heeft men de begeleider

Share

Speak Your Mind

*