25 februari 2024

Hoe kan chaos en willekeur leiden tot zoiets ingewikkelds als het leven?

quanta entropy

Wetenschappers zijn naarstig op zoek naar buitenaards leven, maar hoe is het leven op aarde eigenlijk ontstaan? De natuurkundige David Kaplan probeert het uit te leggen in het nieuwste deel van de videoreeks Quanta In Theory. Tipje van de sluier: entropie is het toverwoord! De video is gebaseerd op het werk van een MIT-professor genaamd Jeremy England, die een formule heeft bedacht om het ontstaan van het leven te berekenen.

De formule is gebaseerd op algemeen geaccepteerde natuurkunde en stelt dat als een groep atomen wordt blootgesteld aan een externe energiebron (zoals de zon of een chemische brandstof) en omringt wordt door een warmtebad (zoals de oceaan of dampkring), de

Share

Comments

  1. Hoe kan het leven tot zoveel willekeur en chaos leiden 🙂

Speak Your Mind

*