2 maart 2024

Juno succesvol in baan om Jupiter gekomen

juno_160701

Na een tocht van vijf jaren en door een 35 minuten [1]Eigenlijk 2012 seconden, 1 seconde afwijkend van de berekende en voorspelde duur. durende ontsteking van de ‘645-Newton Leros-1b hoofdmotor’ is de Amerikaanse Juno ruimtesonde in een baan om de gasreus Jupiter terecht gekomen. Om 05.18 uur Nederlandse tijd werd die raket door Juno zelf geactiveerd, om 05.53 uur ontving men op aarde via NASA’s Deep Space Network radioschotels in Goldstone (Californi

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Eigenlijk 2012 seconden, 1 seconde afwijkend van de berekende en voorspelde duur.

Comments

  1. Avatar foto Monique zegt

    Als Juno daar toch in de buurt is kan de ruimtesonde misschien nog wat foto’s maken van die andere manen maken. De vier grootste manen Callisto, Europa, Ganymedes en Io kennen we wel. Op de manenlijst van Jupiter staan er 63. Daarvan zijn 18 als maan erkend en de rest heeft een diameter die minder dan 10 kilometer is. Close-up van Amalthea, Thebe, Metris of Adrastea? Van de 37 keer dat Juno om Jupiter draait kan hij toch ook een keertje de ander kant op kijken?

Speak Your Mind

*