15 juli 2024

Door Daniëlle Futselaar geïllustreerde jeugdboeken van Stephen Hawking en dochter Lucy verschenen

Credit: Kluitman/Daniëlle Futselaar.

De wereldberoemde Britse natuurkundige Stephen Hawking heeft samen met zijn dochter Lucy [1]Stephen Hawking is een wereldberoemde natuurkundige. Hij deed meerdere zeer belangrijke ontdekkingen op het gebied van zwarte gaten en singulariteiten in de kosmologie. Een daarvan, de … Lees verder een serie jeugdboeken geschreven over George, die intergalactische avonturen beleeft. De Nederlandse Daniëlle Futselaar – één van de auteurs op de Astroblogs – maakte de illustraties. De eerste drie delen liggen nu opnieuw in de boekhandel (hierboven de covers). Later dit jaar verschijnt deel vier. Aan het vijfde deel wordt momenteel gewerkt.Uitgever Mariska Budding: ‘De George-serie van Stephen & Lucy Hawking bevatten sterke personages en een spannend verhaal, waarin geweldig leuke informatie is verwerkt. Knap, hoe zij samen deze unieke serie hebben geschreven.’  De verhalen gaan over George, een normale jongen met een groot geheim. Hij kan namelijk door het heelal reizen en intergalactische avonturen beleven! Het supergeheime computerprogramma Kosmos stuurt George op reizen door de ruimte. Het is George’ taak om Kosmos te beschermen zodat het niet in verkeerde handen valt. Hierbij krijgt hij hulp van zijn buurmeisje Annie. En dat is hard nodig, want er gebeuren gevaarlijke dingen in de ruimte. Zo is er een gekke wetenschapper die een verschrikkelijk experiment wil uitvoeren en krijgen George en Annie een vreemd bericht. Naast het spannende verhaal bevat het boek ook mooie foto’s in kleur en veel informatie over het heelal.

Daniëlle Futselaar maakte de illustraties voor het omslag en het binnenwerk van de boeken over George. Futselaar illustreert al enkele jaren voor diverse sterrenkundige organisaties. Afgelopen jaar werd haar illustratie van de nieuwe planeet Kepler-452b, die zij voor het SETI Instituut en NASA maakte, wereldnieuws. Hij zal ook worden gebruikt op Discovery Science Channel. Haar werk werd gepubliceerd in onder meer National Geographic, Nature, The Washington Post en New York Times. De geheime sleutel naar het heelal (978 90 206 2231 7). Bron: Kluitman.

Voetnoten

Voetnoten
1 Stephen Hawking is een wereldberoemde natuurkundige. Hij deed meerdere zeer belangrijke ontdekkingen op het gebied van zwarte gaten en singulariteiten in de kosmologie. Een daarvan, de ‘hawkingstraling’, is naar hem vernoemd. Ook ontwikkelde Hawking het begrip imaginaire tijd in de kosmologie. Hawking kreeg grote bekendheid na de uitgave van zijn boek A Brief History of Time, in het Nederlands Het Heelal. Hij lijdt al vele jaren aan de ziekte ALS. Lucy Hawking is de dochter van Stephen. Lucy is journaliste en schrijfster. Samen met haar vader werkt ze momenteel aan deel vijf in de serie over George. Lucy studeerde Frans en Russisch aan de Universiteit van Oxford en werkte als journaliste voor o.a. The Daily Telegraph, The Times en de London Evening Standard.
Share

Comments

  1. Hoi Arie, wat leuk dat je hier een artikeltje over geschreven hebt! Ik had er zelf even geen tijd voor, maar ik vind het helemaal top! Dank je wel! 🙂

Speak Your Mind

*