21 juni 2024

Zomergalerij: Het Oppervlak van Europa

Het Oppervlak van Europa   Credit:  NASA, JPL-Caltech, SETI Institute

Het Oppervlak van Europa
Credit: NASA, JPL-Caltech, SETI Institute

Dit kleurversterkte uitzicht op het oppervlak van Jupiter’s boeiende maan Europa bestrijkt een gebied van 350 bij 750 km. De close-up combineert hoge-resolutie opnamen met lagere-resolutie kleurmetingen die in 1998 werden vergaard door de Galileo ruimtesonde. Men vermoedt dat de gladde ijsvlakten, lange barsten, en her en der verspreide blokken van chaotisch terrein een diepe oceaan verbergen van zout vloeibaar water. Hoewel de met ijs bedekte oceaanwereld zich ver buiten de klassieke bewoonbare zone van ons Zonnestelsel bevindt, tonen nieuwe onderzoeken dat de mogelijke scheikundige processen die zuurstof en waterstof op Europa produceren

Share

Speak Your Mind

*