2 maart 2024

Hubble toont verhoogde leefbaarheid van twee aardachtige exoplaneten

Impressie van de twee exoplaneten

Impressie van de twee exoplaneten TRAPPIST-1b en TRAPPIST-1c. Credits: NASA/ESA/STScI/J. de Wit (MIT)

Waarnemingen met de ESA/NASA Hubble ruimtetelescoop laten zien dat de twee exoplaneten genaamd TRAPPIST-1b en TRAPPIST-1c niet alleen rotsachting zijn, maar ook dat ze vermoedelijk geen grote, diffuse atmosfeer hebben, gedomineerd door waterstof en helium, zoals bij gasreuzen als Jupiter. Dat betekent dat de leefbaarheid van de twee ‘Belgische’ exoplaneten groter is dan men eerst dacht. Met zo’n dichte, diffuse atmosfeer zal een broeikaseffect optreden en dat verminderd de kans op de aanwezigheid van leven. De twee planeten, die op 40 lichtjaar afstand staan in de richting

Share

Speak Your Mind

*