24 februari 2024

Waarom ’t moeilijk is een raket direct naar de zon te sturen

Credit: Minute Physics

De zon mag dan met een oppervlaktetemperatuur van bijna 6000 °C te heet zijn om dicht bij te komen, toch zijn er hier en daar ideeën geopperd om raketten naar de zon te sturen, bijvoorbeeld met radioactief afval, waar we vanaf moeten. Dat lijkt op het eerste gezicht technisch niet zo moeilijk. De zon is toch het hemellichaam met de meeste massa in het zonnestelsel, dus die trekt alles aan wat zijn kant uit komt? Mis, zo gemakkelijk is dat niet. Deze video van MinutePhysics laat zien waarom.

Gizmodo.

Share

Comments

  1. Co van Driel zegt

    Oh, ik liep al met plannen rond om Volkert van der G. naar de Zon te sturen. Daar moeten we ook nog een keertje vanaf.

  2. radio actief afval bestaat gelukkig ook niet.
    Je kunt het gewoon weer gebruiken of anders verbruiken.

Speak Your Mind

*