5 december 2023

Noordwijk krijgt Europees centrum voor Galileo-data

Galileo

Wanneer ESA’s Galileo-navigatiestelsel operationeel is, zullen de prestaties ervan worden gemonitord vanuit Nederland. Dat gebeurt in het Galileo Reference Center, dat pal naast ESA’s testcentrum ESTEC in Noordwijk wordt gebouwd. De bouw is in handen van het Katwijkse Van Rhijn Bouw BV.

Het Galileo Reference Center (GRC) gaat een cruciale rol spelen in het satellietnavigatienetwerk, dat een tegenhanger is van het Amerikaanse GPS. Vanuit het GRC worden onafhankelijke metingen gedaan van Galileo’s prestaties. Die metingen presenteert GRC in de vorm van rapportages. Ook zal het centrum analyses maken van de prestaties van toegewijde campagnes.

De GRC, die op het Space Business Park nabij de rotonde aan de Zwarteweg in Noordwijk komt te staan, moet op 1 juni 2017 opgeleverd worden. Het referentiecentrum is dan klaar om de initi

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d