18 juli 2019

Mogelijk bijzondere Perseïden-sterrenregen in de nachten van 11/12 en 12/13 augustus

Het kaartje toont de sterrenhemel in noordoostelijke richting op 12/13 augustus om 3:30 uur. De (groene) balk onderin is de horizon. De (gele) cirkel geeft de radiant aan, waar de meteoren vandaan lijken te komen; de sporen stellen meteoren voor (schematisch). De figuurtjes zijn de sterrenbeelden; de naam is in ieder sterrenbeeld vermeld. Linksonder is de (steel)pan in de Grote Beer te herkennen, midden-boven het W-vormige sterrenbeeld Cassiopeia. Op de website zijn de kaartjes in zwart/wit en/of PDF/vectorformaat beschikbaar. Credit: hemel.waarnemen.com. Het kaartje toont de sterrenhemel in noordoostelijke richting op 12/13 augustus om 3:30 uur. De

Reacties

  1. David Stevenson vond een “red-hot piece of rock” in z’n achtertuintje in Yorkshire.

    Meer daarover:
    http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/red-hot-meteor-outer-space-8650673

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: