16 juli 2024

Best wel geinig, zo’n autosnelweg op komeet 67P

snelweg.jpg
Het zal niet zo gauw in je op komen, maar stel te toch eens voor dat je een voorstelling probeert te maken van een autosnelweg, die loopt over de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko, de ruim vier kilometer grote komeet waar de Europese Rosetta al twee jaar onderzoek naar doet en waar ‘ie eind volgende maand tegenaan knalt. Een autosnelweg over een komeet? Mmmmm, kunnen we ’t nog gekker verzinnen? Vast en zeker. 🙂 Maar via onderstaande tweet van Karl Battams zag ik dat ze een met de OSIRIS camera aan boord van Rosetta gemaakte foto van 67P een tikkeltje bewerkt hebben, alsof de A16 er dwars overheen loopt. Hierboven het resultaat, onder de tweet de originele foto, gemaakt op 18 augustus j.l. De grote rots die je daar naast de snelweg ziet liggen is pakweg 30 meter groot. Mooi plekje om ernaast even te gaan picknikken.

Speak Your Mind

*