19 oktober 2018

OSIRIS-REx is onderweg voor z’n retourtje Aarde-Bennu

lift_off-2

Precies op het geplande tijdstip van 01.05 uur Nederlandse tijd vannacht is vanaf Cape Canaveral Air Force Station in Florida NASA’s ruimtesonde OSIRIS-REx gelanceerd met een United Launch Alliance (ULA) Atlas V raket. OSIRIS-REx – de afkorting zijnde van de ‘Origins, Spectral Interpretation, Resource Identification, Security

Reacties

 1. Th. Van Driessche zegt:

  Volgens de website van de Nasa zou het gaan om 2 ounce of 60gram materiaal dat de sonde zou opzuigen en geen 2kg zoals hier vermeld.

 2. Zoals ik in een eerdere blog schreef gaat het om maximaal twee kg. En da’s ook wat de NASA zelf zegt:
  “The baseline science requirement is 60 grams (about 2 ounces) of asteroid regolith. However, we also have to be able to measure the amount of sample collected before we stow the sample collector in the return capsule. We measure the moment of inertia of the spacecraft both before and after sample acquisition. It turns out that this technique has a measurement uncertainty of 90 grams (3-sigma). Therefore, our sample collector (TAGSAM) is required to pick up 150 grams of material. Under optimum conditions, TAGSAM can pick up two kilograms of material.”

  Zie: http://www.asteroidmission.org/qa

 3. De kans dat Bennu op de Aarde inslaat, in de 22e eeuw, is 1 op de 2700.
  Die kans is dus heel aanzienlijk. De klap zal met 1150 MegaTon ongeveer 28 keer zo zwaar zijn als de allerzwaarste atoombom, de Tsar Bomba.
  Dus niet zo gek, dat men Bennu nader wil onderzoeken.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.