28 mei 2024

To boldly waggel……

leuk kenteken als je een Startrek-fan bent!!

Het is twee uur des nachts en ik ben net terug van mijn tweede (dit keer een astrofotografische..zie een volgend blogje) trek naar de sterren van deze week…..effe uitpuffen op de bank, de buit op het schermpje van de Canon 1000D nader bewonderen danwel bejanken…eh…in dit geval was het gelukkig bewonderen…en tot slot voor het slapen gaan nog effe kijke of er op Astroblogs “nog iets gaande is”……Zie ik al die heerlijke Startrek-ontboezemingen voorbij warpen,  vanwege het 50 jarig bestaan van deze geweldige serie…aarrggghhhh, ik wil ook “meespelen”….want..eh…ik ben er dus ook zo’n eentje….een echte doorwrochte Trekkie van het eerste uur.

Zondagmiddag ergens eind jaren 60…kleine Jantje en zijn vriendjes gezeten achter een zwart-wit TV….net zolang klieren en kloten met zo’n hopeloze dubbelsprietige binnen antenne….en dan eindelijk die beroemde begintonen van die evenzo beroemde tune…..nog steeds, 50 jaar later,  rillingen als ik die originele Startrektune hoor spelen…..en ik heb ze allemaal gezien….en net zoals collega Trekkie Lisa..heb ik er echt totaal geen problemen mee om ze allemaal van TOS (the original series) tot en met de laatste bioscoopfilm “Beyond” nog eens en nog eens en nog eens te zien. Ja…ik was/ben ook een groot fan van Mister Spock (heb een Spock T-shirtje!!),  maar “Jean lucske” vond/vind ik ook een hele toffe meneer en van Captain Janeway heb ik nog steeds hele…eh…bla bla bla-dromen..zucht.

Ik ben zelfs een paar keer naar van die Startrek-conventie’s geweest…..die in Rotterdam waar een rijke collectie aan Startrek-props werd tentoongesteld was het hoogtepunt, die in Dusseldorf waar een kluppie veels te dikke duitsers in heel eng strak spandex op een, van bordkarton nagebouwde, brug van de Enterprise D…in het duits “Startrekje aan het spelen waren” ….Rotes alarm, Schutzschilden auf… jawohl, herr Scotty, strahlen sie mich auf…..was een glorieus dieptepunt…dat leek  echt totaal NIET op Startrek,  maar meer op de battlebridge van het slagschip de Bismarck….aarrggh…had een hele dag gepland….stond na een uur, heftig pillen slikkend, alweer buiten.

Nou ja…..het hoort er allemaal ook bij…… zo en nu de slaap mij toch in de kladden begint te vatten nog een laatste “Trekfeitje” en wel het feitje dat ik me eigenlijk nog best wel laat in mijn ” Startrek-carriere”  (een jaartje of 10 geleden) opeens realiseerde dat één van mijn beide plezante 2cv’tjes al heel zijn woestwerkende leventje heeft rondgereden en nog steeds rondrijd (ben er tenslotte vannacht nog mee naar de Biesbos gesjeesd) met een kenteken waar me dunkt menig ferfent Trekkie toch behoorlijk “gruizig” van zou kunnen worden…want…eh…hmmmmm, die cijfercombinatie “17-01”, waar heb ik die nou ook alweer nog meer gezien..en dan gaat mijn oude Trekkie-hart met “17-01-(j)D”…het kenteken  van mijn meest favoriete Enterprise-versie en tevens het kenteken van mijn brave grijsgroene (vert cactee) 1969 18Pk’tje….al helemaal in warpdrive kloppen!!

Ofwel ter linkerzijde op de bijgevoegde foto mijn nedrig voituurke compleet  met “Startrek-kenteken”  en ter rechterzijde een gedeelte van een heuse Startrekposter die al jaren boven mijn bed hangt,  naast nog twee andere startrekposters waarmee alweer vele jaren mijn “Starttrek-slaaphol”  is “behangen”!! Afijn, tot zover mijn, toegegeven redelijk fanatieke (want ” het zit diep” ), bijdrage aan dit spetterende astroblogs Startrekfeestje….

Live long and prosper

 

Share
Over Jan Brandt

Comments

 1. hahahaha Jan, Star Trek in nagesynchroniseerd Duits. Ik heb beeld :-). eigenlijk is de USS Enterprise al door de jaren heen een schitterend sterrenschip. Het model is nog steeds supermodern te noemen en niet achterhaald. Wordt tijd dat we de Warpdrive nu eindelijk eens in het echt realiseren. Ik stel me dan zo voor dat de redactie van Astroblogs en ondergetekende groupie wel heel snel naar Centauri A gaan. Beetje rondneuzen en ontdekkingen doen…….

  • Jan Brandt zegt

   Hoi Lisa…..tja, dat hopeloze na-synchroniseren van onze zeer gewaardeerde oosterburen is echt iets waar ze toch eens mee zouden moeten kappen….het doet zo’n afbruik aan het originele karakter van het TV-gebodene…en..van het gratis en voor niks een vreemde taal er bij leren is ook al geen sprake.
   Ik ben het helemaal met je eens….Starship Enterprise in welke uitvoering dan ook….is simpelweg “a thing of beauty”…en ik heb er ook menig Modelletje met heel veel genoegen van in elkaar geplakt!!

   Ja hé….je zou zo’n ding toch in je garage hebben staan….geen telescoop meer nodig, lekker zelf van dichtbij al die mooie hemelse dingen bekijken….de Enterprise A-stroblogs….doe er maar eent (d)je!!!!
   Maarre…met onze tegenwoordig eng sportieve “grote roerganger Arie” als de Dordtse macho evenbeeld/dubbelganger van captain Kirk en ongetekende, zijnde de rust zelve (yeay right..hihi!!) als de tegenhanger van de emotieloze mister Spock??? Hmmmmm……dat wordt volgens mij dan meer een gevalletje van “to boldly crash into the first spacial anomaly we encounter”…ik zou als ik jou was toch maar als “Astroblogs-groupie” op een ander “sterrenbootje” inschepen!!!

Speak Your Mind

*