30 mei 2020

Messier 2, een fraaie bolhoop in waterman

Messier 2 in het sterrenbeeld Aquarius

Messier 2 in het sterrenbeeld Aquarius

Zoals weergegeven in mijn ode aan Startrek-blogje, welke ik in het holst van gisternacht heb geschreven “omdat ik nie kon slape”,

Comments

 1. Doet me denken aan een verhaal van Asimov ‘nightfall’. Gaat over een planeet met 5 zonnen waar men zich nooit gerealiseerd heeft hoe immens groot het universum is en het nooit donker is. Als je het niet gelezen hebt, zeker eens doen.

 2. Paul Bakker Paul Bakker zegt

  Ach, wat ben ik weer blij met mijn autoguider na het lezen van je stukje. Het met de hand volgcorrecties uitvoeren is een merkwaardige manier van zelfkastijding die jou kennelijk voldoening geeft. Ik ben benieuwd wanneer je eerste halleluja verhaal komt als je een eerste geslaagde autoguide hebt gedaan. Het zal toch wel eens gebeuren?

 3. Jan Brandt zegt

  Hoi Paul,

  Hihi…..ik heb zo’n autoguider al drie keer BIJNA gekocht,. maar toch net weer niet…….edoch…mijn waarde astrofoto-collega…..je hebt volkomen gelijk met je voorspelling “dat zo’n automatisch zelfvolg-ding” zeker ooit eens zal komen, hoor!!
  Heb op eenzelfde manier heel lang elektronische ontsteking (de in “oud ijzerland” beroemde 123-ontsteking!!) buiten de weten te houden ten faveure van die gezellige ouderwetsche contactpuntjes….maarre….mijn beide bejaarde voituurkes worden sinds een jaar of vier nu toch ook echt elektrodigitaal ontstoken…en ..oh, lang leve de vooruitgang, wat ben ik me daar toch ozo content mee!!!
  Ofwel….HET gaat dus heus en eens en waarschijnlijk binnen niet al te lange tijd dan toch ECHT gebeuren…..en dan ben jij zeker de eerste die ik dat heuglijken feit blij en luidruchtig in de oren zal toeteren…maarre….voorlopig nog effe lekker..eh.. “genieten” van een paar kinky sessies astrofotografisch sadomasochisme!!!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: