Site pictogram Astroblogs

NASA heeft iets verrassends ontdekt op de maan Europa – maandag horen we er meer over

Credit: NASA

Maandag 26 september om 20.uur Nederlandse tijd. Schrijf ’t alvast in je agenda, want het gaat interessant worden. De NASA gaat dan namelijk middels een ’teleconferentie’, zoals ze dat noemen, bekend maken welke aanwijzing ze hebben gevonden voor ‘een verrassende activiteit op Jupiter’s ijzige maan Europa’. Er zullen dan resultaten bekend worden gemaakt van een waarneemcampagne, die middels foto’s gemaakt met de Hubble ruimtetelescoop meer aan het licht heeft gebracht over de vloeibare oceaan, die zich vermoedelijk onder Europa’s ijskorst bevindt. Deelnemers aan de teleconferentie zijn:

  • Paul Hertz (director of the Astrophysics Division at NASA Headquarters in Washington)
  • William Sparks (astronomer with the Space Telescope Science Institute in Baltimore)
  • Britney Schmidt (assistant professor at the School of Earth and Atmospheric Sciences at Georgia Institute of Technology in Atlanta)
  • Jennifer Wiseman (senior Hubble project scientist at NASA’s Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Maryland)

Grote vraag is natuurlijk wat de NASA precies heeft waargenomen en waarover ze maandag zullen rapporteren. Op Twitter wordt er al het nodige gespeculeerd – als wij wat ‘hardere’ geruchten hebben zullen we dat uiteraard melden. Nee, aliens zijn het in ieder geval niet, aldus de NASA zelf (sommigen zullen dán roepen dat ze juist wel aliens hebben ontdekt):

Wellicht heeft Hubble iets van die ondergrondse oceaan gezien:

Het is vast een monoliet – zie Space Odyssey 2010. 🙂

Vraag aan de lezers van de Astroblogs: wat denken jullie welke aanwijzing ze gevonden hebben? Bron: NASA.

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten