21 mei 2024

Astronomie in het weekend van de wetenschap (heel Nederland)

weekendvandewetenschap

In het weekend van vrijdagavond 30 september tot en met zondag 2 oktober openen veel universiteiten en onderzoeksinstituten hun deuren. Een greep uit de sterrenkundige activiteiten.

Amsterdam
Op zaterdag 1 oktober is er een open dag op het Science Park van Amsterdam. Er zijn vele demonstraties, rondleidingen en doe-dingen. Bij het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde van de Universiteit van Amsterdam kun je bijvoorbeeld een komeet maken van droogijs en het mobiele planetarium van NOVA bezoeken.

Groningen
Op zondag 2 oktober zijn er open dagen bij SRON en bij het Kapteyn Instituut (de afdeling sterrenkunde van de Rijksuniversiteit Groningen). Kom de zon bewonderen door zonnetelescopen, leer alles over sterrenstelsels en word op een ontdekkingstocht meegenomen in het mobiele planetarium.

Noordwijk
Op zondag 2 oktober zet ESTEC haar deuren open voor publiek. Het evenement is inmiddels volgeboekt. Voor de gelukkigen die een kaartje hebben bemachtigd: neem vooral ook een kijkje in het mobiele planetarium van NOVA dat daar de tenten heeft opgeslagen.

Nijmegen
Op vrijdag 30 september organiseert de afdeling Sterrenkunde van de Radboud Universiteit Nijmegen een sterrenkijkavond. Iedereen kan die avond vrij binnenlopen en deelnemen aan een excursie van ongeveer

Share

Speak Your Mind

*