Site pictogram Astroblogs

SpaceX’ baas Elon Musk heeft z’n Marsplannen bekendgemaakt

Credit: SpaceX

Oprichter en CEO van SpaceX Elon Musk heeft vanavond in een keynote speech voor het 67e congres van de International Astronautical Conference (IAC) in Guadalajara, Mexico, z’n plannen bekendgemaakt over bemande reizen naar Mars. Tijdens zijn speech liet Musk onderstaande video zien, waarin een animatie van een bemande Marsreis wordt getoond.

Meer details over de wijze waarop Musk naar Mars wil gaan zal ik later in een update van deze blog geven. De speech is nog bezig, dus ik wacht even tot alle details door Musk gegeven zijn.
[Update 22.20 uur] In zijn speech van meer dan een uur heeft Musk veel sheets aan het publiek laten zien, die gaan over bemande reizen naar Mars. Volgens Musk zijn er vier belangrijke criteria om zo’n reis mogelijk te maken:

musk6

Met de Falcon 9 raket is SpaceX al bezig om het eerste onder de knie te krijgen en gezien de diverse geslaagde verticale landen van de eerste trap van de Falcon 9 op het drijvende platform in de oceaan gaat dat prima. Met de andere criteria zijn ze nog bezig. De brandstof die ontwikkeld wordt zal op methaan gebaseerd zijn en dat is waarmee de motor van de toekomst, de Raptor motor, moet gaan draaien – hieronder een schets van die motor.

musk15_raptor

Ze zijn deze motor overigens al aan het testen en dat verloopt volgens de berichten succesvol. Volgens het tijdschema hieronder, dat Musk liet zien zullen de eerste bemande vluchten naar Mars rond 2023 al plaatsvinden:

musk24_timeline

Meer info volgt.

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten