28 januari 2020

De Helixnevel……encore!!

De Helixnevel in het sterrenbeeld Aquarius.

De Helixnevel in het sterrenbeeld Aquarius.

In mijn blogje van een dag of twee geleden betreffende mijn “kiekje” van de kleine Halternevel kondigde ik aan het eind ervan aan dat ik vanwege aanstormende kraakheldere nacht nummero “ben de tel kwijt” maar eens op jacht zou gaan naar de Helixnevel……maarre…..dat had natuurlijk moeten wezen “nog een keertje op jacht gaan naar de Helixnevel”…..want..eh…op zoek naar achtergrond-info over de Helixnevel kwam ik bij het “googelen” van de zoekterm “Helixnevel”

Comments

 1. Martin Schoenmaker zegt

  De Helix… ooooo die wil ik ook een keer te grazen nemen. Het is vast een mooi object om te gebruiken voor mijn blog dat als deel 4 in de reeks “Astrofotografie voor Dutchies” zal gaan dienen.

  Ik denk dat ik geen telescoop nodig ga hebben. De 14x zoom op mijn Compact Camera zal tot het uiterste gedwongen moeten worden. De helix is de helft van de diameter van een volle maan, en ruim twee keer het formaat van de Halternevel die ik ook al wel eens in beeld heb kunnen krijgen. De ringnevel (het kleine babyzusje van…) heb ik zelfs al eens kunnen schieten.

  Nu nog die wolken wegjagen…

  • Jan Brandt zegt

   Als jij ooit DE oplossing weet tegen `Cumulus Astronomicus interruptus pleuris irritantus`, geef mij dan een seintje, wil je?!

  • Jurgen Kobierczynski zegt

   Eerst een goeie filter gebruiken… ik weet nog de eerste keer dat ik de Helix vastlegde (met filter)

 2. Jan Heuser zegt

  Ik vind het knap dat jij de Helix nevel zo goed hebt kunnen fotograferen. Ik heb resultaten van anderen gezien die weliswaar erg mooi waren, maar er uren in hebben zitten om er wat van te kunnen maken en veel moeite hadden om deze laag bij de horizon gefotografeerd te krijgen.

  • Jan Brandt zegt

   Ach Jan…..en als ik dan weer naar jouw spetterende Astrowerk kijk….dan rest ons, in alle gepaste onbescheidenheid, toch maar ene “conseclusie”…….Dordrecht is echt het centrum van het astrofotografisch universum..hihi!!
   We zullen volgende week de astrofotografie boys and girls weer een stevig ” dordts poepie” laten ruiken!!

 3. Johan B. zegt

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: