17 juni 2024

Zo gaat Schiaparelli van de ExoMars 2016 missie op 19 oktober op Mars landen

schiaparelli1

De Schiaparelli lander van de Europees-Russische ExoMars 2016 missie, op 14 maart dit jaar gelanceerd, zal op woensdag 19 oktober aanstaande om exact 16:48:11 uur Nederlandse tijd landen in het Meridiani Planum gebied bij de evenaar van Mars, de Rode Planeet. Bij de afdaling zal Schiaparelli met een snelheid van 21.000 km per uur de ijle atmosfeer van Mars binnenkomen en dan gebruik makend van z’n hitteschild, parachutes en motoren afremmen en zacht landen. Mmmm, voor de periode rond 29 oktober wordt een grote stofstorm op Mars voorspeld. Niet te hopen dat Schiaparelli daarin verzeild zal raken.

De afdaling en landing lijken

Share

Comments

  1. En dan nog, de lander gaat maar 2 tot 8 dagen mee…dan is de energie aan boord op en is het einde oefening voor de lander.
    Ik zou me meer zorgen maken over de landing als over de levensduur, zo vaak is het nog niet gelukt een lander op Mars neer te zetten.

Speak Your Mind

*