26 september 2018

Helaas, Proxima b lijkt geen transitie-exoplaneet te zijn

Impressie van Proxima b en z'n ster, Proxima Centauri. Credit: ESO/M. Kornmesser

Impressie van Proxima b en z’n ster, Proxima Centauri. Credit: ESO/M. Kornmesser

De aardachtige exoplaneet Proxima b, die zich in de leefbare zone rondom de ster Proxima Centauri bevindt en die met een afstand van slechts 4,22 lichtjaar de meest nabije exoplaneet is, is waarschijnlijk geen transitie exoplaneet. Dat wil zeggen dat ‘ie gezien vanaf de aarde gedurende zijn omloop niet tussen ons en z’n moederster in komt te staan en we geen transitie (overgang) van de planeet voor de ster langs zien. Aldus het resultaat van een team sterrenkundigen onder leiding van David Kipping (Columbia University in New York), die in 2014 en 2015 44 dagen

Reacties

  1. Ik zie huisjes staan met eronder play free op deze exoplaneet…. Lol…..

  2. Dat is niet alleen jammer voor onderzoek aan Proxima b, maar ook voor de identificatie zo je wilt opsporing van de eventuele planeten Proxima c t/ q…. Er stiekem van uitgaande dat het planeetstelsel rond Proxima Centauri, net als dat van Sol, zich in een min of meer platte schijf bevind.
    [ We vinden nu eenmaal makkelijker planeten via de Transitie-Methode dan op een andere wijzen ( = statistiek bewezen ). ]

    Groet, Paul

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.