23 september 2018

Het watergat

signaal

Een paar dagen terug hadden we het over de claim die twee Canadese sterrenkundigen hebben gemaakt, waarin ze zeggen dat in de spectra van 234 sterren een signaal zit met een periode van 1,6465 x 10-

Reacties

 1. Interessant.

  Heeft SETI nog niet eerder op deze frequentie gezocht?

  Verder heb ik er te weinig verstand van, maar toch denk ik dat hoge beschavingen niet op radio-frequenties communiceren, maar met een technologie die wij nog niet onder de knie hebben en daarom te weinig ‘horen’.

  Radio frequenties worden op lange afstanden van lichtjaren toch erg zwak? Zo erg zwak dat ze dan nog nauwelijks op te vangen zijn? Dat had ik tenminste wel eens gelezen. Ik denk dat buitenaardse, intelligente beschavingen ‘lachen’ om onze primitieve manier van radio frequent communiceren.

  Wellicht worden de signalen op 1,6465 x 10-¹³ Hz alleen maar als soort baken uitgezonden voor de primitievere soorten. 🙂

  Er schijnt in 2015 al een experiment op TU Delft gedaan te zijn om d.m.v. superpositie/verstrengelde deeltjes zonder tijdsverlies te communiceren. Dus dat lijkt mij de toekomstige interstellaire communicatie. En zolang wij daar niet aan kunnen meedoen, tellen wij niet mee. Ik vroeg mij altijd al af hoe Starship Enterprise op honderd lichtjaar afstand gewoon kon praten met Starfleet command, maar dat dat doen ze in de toekomst dus kennelijk op deze wijze.

  Zie deze link over die proef van TU Delft:
  http://www.tudelft.nl/nl/actueel/laatste-nieuws/artikel/detail/einsteins-ongelijk-delfts-experiment-beeindigt-80-jaar-oude-discussie/

 2. Je kunt niet sneller dan het licht communiceren met verstrengelde deeltjes. De deeltjes lijken sneller dan het licht met elkaar te communiceren, want als je er metingen aan doet dan zijn hun eigenschappen (bijvoorbeeld spin) op elkaar afgestemd (maar wat er nou precies gebeurt ‘achter de schermen’ weet niemand, en zullen we misschien wel nooit weten). Maar die spin/andere eigenschappen kun je bijvoorbeeld niet manipuleren op een manier dat de eigenschappen van het partner verstrengelde deeltje gelijktijdig meeveranderen.

  Verstrengelde deeltjes zijn ondanks dat toch wel nuttig voor communicatiedoeleinden, omdat je er perfect versleutelde, niet af-teluisteren communicatie verbindingen mee kan opzetten. Maar daarbij moet je dan ook nog steeds wel op de klassieke manier (met hooguit de lichtsnelheid of nog langzamer) data heen en weer sturen.

 3. Oeps Arie, Pico sec. interval tijd, dat is dus niet de frequentie. F=1/t dus rond de 0.6 THz zou ik zeggen, of als we dat andere getal nemen 60 GHZ.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.