27 januari 2023

Stand van zaken Astroblogs zondag 23 oktober [Update]

[Update 23.25 uur] Ik kwam zelf nog ergens op een externe harde schijf een backup tegen van bestanden van afbeeldingen van de jaargangen 2005 t/m 12 december 2013. Die heb ik allemaal terug kunnen zetten. Nou de bestanden nog van 13 december 2013 t/m 21 oktober 2016. 🙂 Eh… wat anders: de Astroblogs is vandaag verschrikkelijk traag. Geen idee wat de oorzaak is.

Tussen het hardlopen en het caviahok schoonmaken door ben ik bezig met de Astroblogs. De layout van de website voor de crash afgelopen vrijdag draaide op Genesis Framework en Streamline, maar op de één of andere manier krijg ik die niet meer terug zoals het was, talloze pogingen leveren geen bevredigend resultaat op. Ik ben daarom even op een standaard WordPress thema overgestapt, Twenty Fourteen heet het geloof ik. Kan later alsnog worden aangepast.
Alle plugins zijn vandaag ook weer teruggeplaatst en de meest essentiële (m.n. veiligheid, antispam, …) draaien weer. Probleem waar ik nu mee te maken heb is dat ik voorlopig nog de enige geregistreerde gebruiker en beheerder ben. In de nieuwe database zit een map voor de gebruikers (xxx_users) en daar zit alleen ik in. Alle auteurs en geregistreerde gebruikers zitten in een andere map, de oude map (yyy_users). Probleem is dat zodra ik xxx vervang door yyy, dat ik er dan zelf niet meer in kom. Daar kan ik dus wel wat hulp bij gebruiken, hoe ik in MySQL de oude gebruikersgegevens in de nieuwe database kan invoeren, zonder dan ik mijn eigen rechten kwijt raak. Zijn er lezers met kennis hierover?
Zodra iedereen weer toegang heeft tot de website – met name de 14 auteurs – kan iedereen weer bij zijn of haar eigen blogs. En daar eventueel weer de afbeeldingen aan toevoegen. Ik heb gemerkt dat Google een goede partner in is, want zo’n beetje alles wat gepubliceerd is op de Astroblogs is wel ergens op Google terug te vinden. Zie bijvoorbeeld:

https://www.google.nl/search?site=&tbm=isch&source=hp&q=site+www.astroblogs.nl&oq=site+www.astroblogs.nl&gws_rd=cr&ei=VtwMWJaaOKaegAbcsKSgDg

Tip van van Jorn, thanx! OK, over crashes gesproken, het is wel zeker dat Schiaparelli gecrashed is. Zie bijvoorbeeld deze foto:

20161021_schiaparelli_landing_site_f840

Credit: NASA / JPL / MSSS / ASU / ESA

[bron] Planetary Society.
Mmmm, in die zin was de crash van Schiaparelli een soort van aankondiging van de crash die de Astroblogs twee dagen later zou ondergaan. Woehahaha, ik had het woensdagavond kunnen weten. 🙂

Share

Comments

 1. Even een test om te kijken of gereageerd kan worden.

 2. Enceladus zegt

  Reageren kan wel, maar inloggen nog niet.

  groet,
  Gert (Enceladus)

  • @Gert Het kan zijn dat ik als beheerder eerst de nieuwe registraties moet goedkeuren. Ik zit nou op mijn werk, dus dat moet dan even wachten. @Foliant, ik zal je vanavond wel even mailen. Bedankt alvast voor de aanbod.

 3. Check ook de WebArchive website.
  Daar kun je terug in de tijd snapshots van de website bekijken.

  https://web.archive.org/web/*/http://astro

 4. jan brandt zegt

  Arieeee,

  Je hebt dus toch die bewuste vermiste harde schijf teruggevonden ergens in een stoffig zolderhoekje??

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: