16 juli 2024

Update Astroblogs 28 oktober

Ik heb zojuist lopen stoeien in de database met de geregistreerde bezoekers en auteurs van de Astroblogs, die sinds de crash een week geleden niet meer in konden loggen. Als ik het juist heb zijn al die geregistreerden weer ingevoerd in de nieuwe database en kunnen ze met hun bekende wachtwoord inloggen. 😀 In de rechter zijbalk is een inlogvenster, dáár moet je als het goed is weer kunnen inloggen. Laat even weten als je toch problemen ervaart. OK en hoe nu verder met de rest van de Astroblogs? Een paar dingen op een rijtje:

 • de vormgeving is anders dan in de oude situatie. Die was een stuk prettiger dan de nieuwe omgeving (toch? Graag reactie hoe jullie hierover denken). Probleem is alleen dat als ik de oude thema’s herstel (een combi van Genesis Framework en Streamline) het er werkelijk niet uit ziet. Op de één of andere manier had ik in de verschillende bestanden van die thema’s (zoals style.css) zoveel lopen aanpassen dat de standaard instellingen heel anders zijn. Die aangepaste bestanden zijn bij de crash verloren gegaan, dus ik zal het beetje bij beetje weer moeten herstellen.
 • De Astrocorner moet nog worden hersteld. Helaas nog niet naar kunnen kijken, maar het zal zeker gebeuren.
  astrocorner_thumb
 • De snelheid is weer gewoon. Enkele dagen terug was ‘ie enorm traag. Dat had te maken met een zogeheten SEO-plugin, die de boel vertraagde. Gisteren was er opnieuw vertraging, dat verholpen werd toen ik de database optimaliseerde. Zucht….
 • De import van de Astroblogs uit de oude database in de nieuwe database heeft wat vreemde tekens opgeleverd, zoals dit soort woorden: één (in plaats van één). Heeft vermoedelijk iets met collatie te maken en daar moet ik nog een oplossing voor vinden. Lezers zoals Ferdi,  Martin, Monique en haar zoon Michael zijn mij daar zeer behulpzaam bij, al heeft het mij deze week aan tijd ontbroken om daar echt naar te kijken.
 • De verdwenen afbeeldingen zijn nog steeds een probleem. Zoals ik eerder melde kon ik de afbeeldingen van de periode 2005 – december 2013 weer terugvinden en herstellen. Maar van de periode erna tot nu zijn ze weg. Lezers hebben suggesties gedaan zoals de Wayback Machine, maar die maakt volgens mij ook gebruik van de afbeeldingen op de Astroblogs én die internet geschiedenis maakt niet van alle datums een kopie

normaal

Afijn, we zijn op de weg terug, maar er is nog een lange weg te gaan. Af en toe zijn we weer gewoon aan het bloggen, zoals Olaf heeft gedaan (Olaf: er staan nu samenvattingen op de eerste pagina, geen hele teksten meer + de kop is aangepast). Olaf had ik eerder al ‘handmatig’ ingevoerd als geregistreerd gebruiker en auteur – vandaag volgde de rest. 🙂

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Inloggen duurde iets langer dan ik gewend was, maar het werkt!

  Wel krijg ik een mededeling dat deze reactie geplaatst wordt via een onveilige verbinding en wordt ik verzocht daarmee in te stemmen of te annuleren. Zoals je ziet heb ik voor deze keer maar ‘ja’ gezegd.

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Onveilige verbinding? Tsja, hoe kan dat nou weer? Misschien omdat er geen www voor de naam staat? Sinds een week is dat ook weg, als je ‘www.astroblogs.nl’ type verandert dat vanzelf in astroblogs.nl Gert, kan je ook weer bij jouw blogs komen?

 3. Aha…fijn dat het tot zover gelukt is. Ik kan nu inloggen.
  “De import van de Astroblogs uit de oude database in de nieuwe database heeft wat vreemde tekens opgeleverd, zoals dit soort woorden: één (in plaats van één).”

  Heb je niet ergens (bovenaan) een tag met welke unicode er geïnterpreteerd moet worden? Misschien even Googlen.
  Met de verdwenen afbeeldingen bedoel je zeker uit de mediabibliotheek?

  • Oh Monique, ik was jou en je zoon vergeten te noemen in de blog, want jullie hebben ook suggest gegeven. Ik heb jullie alsnog vermeld, excuus daarvoor. Ja, ik zal kijken hoe dat met de unicode staat. En ja, de afbeeldingen uit de media library zijn weg.

   • Excuus? Welnee joh, hoeft toch niet, maar wel aardig hoor
    Mijn mening over de lay-out? “de vormgeving is anders dan in de oude situatie. Die was een stuk prettiger dan de nieuwe omgeving (toch? Graag reactie hoe jullie hierover denken).
    Ja

 4. Inloggen ging prima (zoals je ziet) met de oude inlog gegevens.

  Fijn dat Astroblogs weer terug is en ik besef dat het een enorm werk moet ziin om alle stukjes van de puzzel,
  zo goed en kwaad mogelijk als dat gaat, weer op hun plaats te krijgen.

  Respect voor jullie allen die met deze klus bezig zijn.

Speak Your Mind

*