21 juni 2024

Zo, de layout is weer redelijk hersteld

De welbekende layout van de Astroblogs is sinds een uurtje weer redelijk in ere hersteld. Het is nog niet helemaal zoals het was van voor de crash op 21 oktober, maar het begint in de buurt te komen. Themacombinatie Genesis Framework / Streamline is nu actief en dat moet hier en daar nog worden gefinetuned, dat ik de komende dagen zal doen. Wat verder nog moet gebeuren is:

 • de vreemde tekens in de oude blogs verwijderen en vervangen door de juiste tekens. Dat ga ik eerst ‘droogoefenen’ op een lokaal systeem bij mij thuis, voordat ik het in het echt ga doen. Astroblogs-auteur Martin is mij hierbij behulpzaam.
 • de afbeeldingen in de periode december 2013-oktober 2016 moeten weer terug. De auteurs kunnen allemaal weer inloggen, dus wie zijn/haar eigen foto’s bewaard heeft zou dat voor de eigen blogs alvast kunnen doen, wie zin heeft. 🙂
 • een deel van de tekst van oude blogs is verdwenen, volgens mij door de werking van een bepaalde plugin die de ‘excerpts’ (samenvattingen) regelde. Er zijn databases met backups van de gehele tekst, dus ook daarvan kunnen we het herstellen.
Credit afbeelding: D. Necchi (www.davnec.eu)

Credit afbeelding: D. Necchi (www.davnec.eu)

En dan nou de hamvraag van deze Astroblog: wat heeft dit allemaal met die foto van Noorderlicht te maken? Nou simpel, helemaal niets. Ik vond ’t alleen een verdraaid mooi plaatje en dat wilde ik jullie niet onthouden. Hij is ergens boven IJsland gemaakt door D. Necci en de ESA kwam er mee voor de dag: ESA.

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Hulde voor de harde werker!

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Wat een monnikenwerk Arie. Petje af hoor!

 3. Dank jullie wel! Graag gedaan hoor.

 4. Yahoo!!
  Goed bezig!!

 5. evandijken zegt

  Héél blij dat het vrijwel weer de oude is!
  Wat een schrik was dat!
  Eric

 6. Netjes! Ik ben er in elk geval erg blij mee!

 7. Rob Heijd zegt

  Jippie!

 8. Wilfried Janssens zegt

  Ik lees vrijwel iedere dag de blogspot. Ik ben normaal niet van het commentaar en de complimenten. Ik hoor waarschijnlijk bij de silent majority. Maar nu wil ik toch wel laten weten dat ik enorme waardering voor het werk heb wat hier wordt verzet en de informatie die wordt geleverd.
  Als je dan wordt getroffen door een dergelijke crash, tja dat is wel enorm balen. Dus veel succes met het herstel en weet dat veel lezers dat enorm waarderen. Ik blijf lekker verder lezen en genieten van de inhoud.
  Wat dat betreft leven wij in een bijzondere tijd en is er elke dag wel weer iets nieuws over de astronomie en de wetenschap daarachter te vertellen, ik val soms van de ene verbazing in de andere.
  Groeten,

 9. Sluit me aan bij Wilfried Janssen. Bedankt voor al het werk!

 10. Super! ik was bang dat het niet meer ging lukken. Bedankt hoor!

 11. Wim & Frieda zegt

  Super gefeliciteerd, Arie!
  Bewondering voor je doorzettingsvermogen. Wij als trouwe lezers zijn blij dat het je weer gelukt is.
  Groet,
  Wim & Frieda.

 12. Bedankt en fijn dat jullie het bijltje er niet bij neergegooid hebben!

 13. Goed bezig Arie! 🙂 Heb je op de server helemaal niets meer terug kunnen vinden van de eigen bestanden die je kwijt was?

Speak Your Mind

*