21 juli 2024

Video: Op zoek naar de kern – Deel 1: De deeltjesversneller van CERN

opzoek

Credit: CERN

De video staat al meer dan een jaar op YouTube, maar ik kwam ‘m van de week pas tegen: Op zoek naar de kern – Deel 1: De deeltjesversneller van CERN. Het is een boeiende video, waarin de mensen van Tweakers, de website die ons dagelijks nieuws en informatie over hardware, software, games en internet geeft, ons meenemen naar Genève, waar de Large Hadron Collider staat, ’s werelds grootste deeltjesversneller van CERN. Met die versneller hebben ze in 2012 het Higgs deeltje ontdekt en nu zijn ze er op zoek naar natuurkunde die voorbij het Standaard Model gaat en die bijvoorbeeld de donkere materie kan verklaren.

Nou ben je natuurlijk ook benieuwd naar de andere delen van de video. Alle drie delen van deze interessante serie kan je hier vinden.

Share

Speak Your Mind

*