1 maart 2024

100% nep

Credit: Planet Epics

Ik kwam op Gizmodo gisteren een leuk overzicht tegen van 69 foto’s, die in 2016 viraal waren gegaan en die 100% nep blijken te zijn. Enkele daarvan hebben ook een astronomisch tintje, dus die laat ik maar even zien. Dus mocht je ze ooit dit jaar ergens zijn tegengekomen, weet dan dat ze niet echt zijn, gephotoshopt. Onder andere de foto hierboven, de ‘Ogen van God’ genoemd. De grot bestaat echt, de Prohodna grot in Bulgarije. Alleen die maan is er in geplakt, die is nep. Of deze:

Credit: Cosmos is Amazing

Helemaal links zie je nog iets staan wat op de poot van een lander lijkt. Ook allemaal nep, de lander, de maan, de aarde op de achtergrond, 100% in photoshop gemaakt. Of deze:

Credit: Gizmodo

Een supermaan boven een Fedx toestel. 100% supernep. Deze en nog 66 andere nepfoto’s (waaronder nog eentje van de zon, die zogenaamd de maan moet voorstellen) vind je op Gizmodo.

Share

Comments

 1. Die middelste lijkt mijn slaapkamerbehang wel. Happy Nodding Smiley FaceIk heb een muurtje met uitzicht vanaf de maan naar de aarde. Alleen ziet het maanlandschap er echter uit.

 2. Monique, wat een leuk behang op jouw slaapkamer. Een echte kosmische slaapkamer. 😀

 3. Het werkt eerder rustgevend zo’n maanlandschap. Links van het behang (gelijk om de hoek) staat een groot tweepersoons boxspring dat als het ware op de maan staat ingebouwd tussen het schuin aflopende gedeelte van het dak en de rechte muur.

  (L-vormige maanslaapkamer)

  • Avatar foto Enceladus zegt

   Yep, maar ik doelde dat we geen helium hoeven te gaan winnen op de maan. Er is immers een 230 Volt-aansluiting. 😉

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Ah ja, hihi da’s waar ook. Ik zie dat niet eens meer. Als ik door mijn telescoop naar de maan kijk, dan mis ik altijd iets…dat is dat stopcontact natuurlijk!
     Monique Surprised

   • Avatar foto Martin Schoenmaker zegt

    En die lichtschakelaar is om de Aarde aan/uit te kunnen doen? Dat hebben wij op Aarde ook nodig. Het is zo vaak helder tijdens volle maan…. 😉

 4. Psst, ik wou het niet zeggen, maar de verborgen boodschap in het kosmische fotobehang is ontraadseld.
  Maan = Energiebron, Aarde = Gecontroleerde lichtbron in het universum
  Monique What!

  De schakelaar kan aan en uit…

Speak Your Mind

*